Magnum 200 Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Łeeee... To jak zawita to bankowo wpadne na to :PP Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Ludzie, to ma jezdzic po torze czy po lesie????Te opony na pewno nie daja nawet zadowalajacego kontaktu z podlozem asfaltowym...Poza tym super inicjatywa, bardzo tani motocykl ,wiec start nie bedzie az tak bardzo ograniczony ze wzgledow finansowych. Fajnie ze ktos mysli o przyszlosci tego sportu w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 zajcNarazie testy są na średniej nawierzchni więc założenie slicków nie jest możliwe :)Opony będą bardziej szosowe, takie same dla wszystkoch zawodników aby wszyscy mieli równe szanse.Wszystko już dawno by się zaczęło gdyby nie pieniądze, a właściwie ich brak. Niestety unia europejska nie kwapi się aby pomóc młodzieży rozwijać swoje umiejętności.... Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol-Derbi Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Podczas ostanich wakackji jezdziłem Wfm-ką w wersji wyścigowej po torze kartingowym w Radomiu. Testowaliśmy tam wtedy 3 sztuki tych motocykli. Nasze testy odbywaly sie przy okazji jednej z rund MP w wyścigach skuterów. Zrobilem na niej około 30 okrązen (długość toru 870m.) i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Moc motocykla spokojnie wystarczała do jazdy po krętym torze kartingowym. Ze względu na swoją masę nieprzekraczającą 75kg. jest on bardzo poręczny i łatwo składa się w zakręty. Co do opon to wedlug mnie jak na swoją budowę i bieżnik trzymają dość dobrze nawet przy mocnych złożeniach (kilkakrotnie w zakręcie ocierałem tłumnikiem o asfalt). Do tego typu sportu dobrze pasuje twarde zawieszenie (szczególnie tylne).Wedlug mnie najsłabszym punktem tej konstrukcji były hamulce. Obecnie z przodu stosowany jest hamulec tarczowy. Organizatorem serii wyścigów Wfm-Cup jest Motor Klub Wawer. Strona organizatora i producenta => http://www.recoil.superhost.pl/ Inicjatywe budowy tych motocykli i otworzenia klasy wyścigowej Wfm-Cup, można powiedzieć że znam od podszewki, dlatego chętnie odpowiem na wszystkie pytania dotyczące tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Inicjatywe budowy tych motocykli i otworzenia klasy wyścigowej Wfm-Cup, można powiedzieć że znam od podszewki, dlatego chętnie odpowiem na wszystkie pytania dotyczące tego tematu. Sam tego chciales :mrgreen: No to jedziemy: - ile bedzie rund i gdzie ?- czy beda to imprezy jednodniowe ?- czy oprocz kupna motocykla, trzeba poniesc jakies dodatkowe koszta np. start w wyscigu Jak widac z mojej strony chodzi o $. Jestem zdecydowany wziac udzial w wyscigach, nawet wiecej, marze o tym, ale wszystko rozchodzi sie o kase. Tak wiec prosze o odpowiedz, bo musze to skalkulowac i na dniach podjac decyzje, co robic dalej, czy szukac funduszy, czy zrezygnowac (a bardzo bym tego nie chcial) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol-Derbi Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 1) Planowane jest rozegranie około 6 wyścigów. Wyścigi będą odbywać się między innymi w: Warszawie Radomiu Lublinie 2) Zawody będą z całą pewnością jednodniowe. 3) Poza kosztem zakupu motocykla zawodnik będzie wpłacał opłatę startową (jej wysokośc nie jest jeszcze ustalona). Nowe informacje bedę posiadał po weekendzie. Jeżeli ktoś poszukuje jakiś informacji polecam tel. do organizatora: (22) 615 71 87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zamkne sie w 5 tys ??? Masz moze jakies zdjecia z toru ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol-Derbi Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Niestety zdjęć z toru nie posiadam. W 5tys. powinieneś spokojnie zamknąć budżet przeznaczony na wszystkie starty + motor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Niestety zdjęć z toru nie posiadam. W 5tys. powinieneś spokojnie zamknąć budżet przeznaczony na wszystkie starty + motor. A co ze strojem?Rożek najlepiej zadzwoń pod ten numer telefonu.Wtedy wszystkiego się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Strój w sumie mam, na ten poziom wystarczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzik Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 widzialem te WFMki w sobote na Karowej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Jakies nowe informacje ?? Puchar odbedzie sie ?? Ja poddalem sie jakis czas temu, ale dzisiaj wpadlem na nowy pomysl... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol-Derbi Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 (edytowane) Ze wzgłedu na brak środków finansowych - zawody zostają tymczasowo odroczone, a jeśli dojdą do skutku to ich formuła będzie inna. Edytowane 15 Kwietnia 2006 przez Karol-Derbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi