enduroguy Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 a czemu ? a temu ze na szosie predkosc jest duzo wieksza niz w terenie wiec roznice miedzy duzymi motocyklami i malymi pizdzikami na szosie jest wyrazniejsza niz w terenie oczywiscie nie twierdze ze enduro to dno (sam chcialbym pochasac, ale dopoki bedzie mnie stac na 1 sprzet to bedzie to szosa), poprostu sa ta dwa kompletnie inne motocykle o innym przeznaczeniu i kazdy z nich daje jakas radosc z jazdyStrzałkowi chodzilo chyba o to ze kupowanie scigacza ma sens jesli sa to wieksze pojemnosci. Natomiast malym endurkiem (np. HM'em) mozna juz nawet profesjonalnie posmigac w terenie ewentualnie na torze motocrossowym. Moze i w terenie ale wątpie aby na szosie jakaś endruralka poleciala 140kmh klasy 50 bądź 80 cmm;]Mi SUzuki TS70 szlo 115km/h na orginalnym przelozeniu na gazniku 15mm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Tak i co jak wrazenia?? :) Fajnie nie trzyma sie drogi:Dtrzeba bylo puscic kiere ;]Nie rob cyrku i nie porownoj jazdy scigaczem przy wiekszych predkosciach a endurakiem :) No napewno jak bys zalozyl wiekszy gaznik cylinder to bys lyknol Tzr;Dpewnie tak przypiety psami takimi jak w F1 :-) pzdr:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Tak i co jak wrazenia?? Fajnie nie trzyma sie drogi:Dtrzeba bylo puscic kiere ;]Nie rob cyrku i nie porownoj jazdy scigaczem przy wiekszych predkosciach a endurakiem No napewno jak bys zalozyl wiekszy gaznik cylinder to bys lyknol Tzr;Dpewnie tak przypiety psami takimi jak w F1 pzdr:Dw ten sposob robisz burdel na forum !!Enduroguy napisl tylko ze ts'ka do 115 sie rozpedzala i nie mowi ze tyle ciagle jezdzil :]ciesz sie ze twoj simson s60 nie wyrywa ci rąk pod czas jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Moze i rąk niewyrywa ale na gumie idzie bardzo ładnie :D :D Przepraszam bardzo 8) Tylko mi sie po prostu zdwawalo ze temat jest o minis cigaczach a nie o enduralkach :D 8) Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Tak i co jak wrazenia?? Fajnie nie trzyma sie drogi:Dtrzeba bylo puscic kiere ;]Nie rob cyrku i nie porownoj jazdy scigaczem przy wiekszych predkosciach a endurakiem No napewno jak bys zalozyl wiekszy gaznik cylinder to bys lyknol Tzr;Dpewnie tak przypiety psami takimi jak w F1 pzdr:DZObacz idioto o co prosil zalozyciel tematu i wez sobie lepiej zyj w swiecie Twoich simsonow zapie*dalajacych 140km/h i nie denerwuj ludzi. Dwoma motocyklami w zyciu mialem zaszczyt jechac, jarasz sie nimi w kazdym poscie... zeby troche rozszerzyc Twoja wiedze to podpowiem Ci ze np. SUzuki RG ma taki silnik jak TS"ka to dlaczego TS'ka mialaby byc wolniejsza? A i jeszcez jedno, skoro enduro nie prowadzi sie przy 115km/h to jakim cudem DT125r czy KMX125 leca 140km/h?Moze i rąk niewyrywa ale na gumie idzie bardzo ładnie Tak i pewnie ganiasz na gumie szurajac butami po asfalcie i jestes stunt'er :-D No napewno jak bys zalozyl wiekszy gaznik cylinder to bys lyknol Tzr;Dpewnie tak przypiety psami takimi jak w F1 Ty jakbys zalozyl gaznik wiekszy do simsona to bys lyknal TZR tyle ze zapinany przez psy niekoniecznie takie jak w F1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 DiboS60 napisał: No napewno jak bys zalozyl wiekszy gaznik cylinder to bys lyknol Tzr;Dpewnie tak przypiety psami takimi jak w F1 Ty jakbys zalozyl gaznik wiekszy do simsona to bys lyknal TZR tyle ze zapinany przez psy niekoniecznie takie jak w F1 Wracając do tematu sinsona to u mnie chłopaki mieli w kartingu taki silniczek. Załozyli go do ramy w simku i jechał 90 km/h na 3 biegu :!: na 4 nie miał już siły sie radzić bo charakterystyka mocy była robiona pod małe kółka wózka i jechał tylko na górze a zero dołu i praktycznie to samo tez na średnich. Nie wiem na jakich to przełożeniach było ale ja jestem w szoku i gdybym nie znał tych ludzi i nie wiedział jakimi sa mechanikami to najnormalniej w świecie bym nie uwierzył.. Simek oczywiscie 50ccm pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 DiboS60 prosze cie pisz po ludzku, bo nie sposob czytac twoich postow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Przeciez tylko mowie ze nikt nie jezdzi z takimi prędkosciami na enduro :D Przepraszam ze cie urazilem :D ale to nie powod zebys mnie wyzywal 8) Co do tego ze szoruje butami po ziemi to sie moge z tobą oficjalnie zalozyc ze nie :? prosze cie kazdy ma pawo wyrazac swoje opinie 8) to tyle jeszcze raz sorry men 8) [ Dopisane: 24-11-2005, 18:46 ]powracając do tego to nigdy nie mowilem o zadnuych 140 kmh simsonem;]Nie masz nawt zielonego pojecia o przerobkach jakie dokonuje sie na kartingu 8) Wiec po co wogole objawiasz swoją niewiedze i mnie nie wyzywaj kolego bo to jest forum publiczne a na to jest paragraf uwazaj sobie troche bo przeginasz......Wracając do tematu :D Jakie silniki są lepsze??TE Minarelki montowane W Tzr 125 (bo chyba takie są)CZy Te Rotaxy w RS 125??Strzalek pewnie odciązyli mu maxymalnie wal i maly moment obrotowy, ciągnol na obrotach taką predkosc a nie na przelozeniu hmm ciekawe ile kreci ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Minarelki montowane W Tzr 125 (bo chyba takie są)CZy Te Rotaxy w RS 125?? W TZR sa silniki yamahy te same co w DT 125. Minareli sa tylko wnowcyh yamahach 50ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Snake_ Opublikowano 24 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Powtarzam moje pytanie :D:):D..................."Dzięki za odpowiedzi ... jak bym kupił ścigacza to raczej 80 niz 50 ... co o tym myslicie ?? a widzialem kilka enduro 125 zarejestrowannych na motorower ... dobre sa takie na początek i co o tym myslicie ?? pozdrawiam" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Strzalek no wlasnie nie wiem czy tak jest :? Bo patrz w tej tzr wszedzie bite jest made in italy ale chyba w tych 125 są jeszcze japonskie bo w tych tzr z powyzej 2000 rok to ladowane są minarelki :? sam juz nie wiem jak to jest :D Hmm ja polecam oczywiscie 80cmm zarejtrowane na motorower najlepiej juz kupic z wbitym motorowerem w dowodzie bo samemu przerejstrowywac 80cmm na 50cmm troche ciezko trzeba kolowac zeczoznawce :D Chyba ze masz jakies znajomosci :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Snake_ Opublikowano 24 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Czy jak jest okazja brać motocykl o pojemnosci 125 ccm zarejestrowany na motorower to dobry on jest na pierwsze moto ?? Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Jezeli miales wczesniej do czynienia z moto to sie moze nie zabijesz hehe :D Ale jak to jest Yz 125 np czy cos takiego mocą podobne to niepolecam na 1 moto :D Za duzy zapas mocy ;) Mysle ze 80 jest bardziej odpowiedzina :buttrock: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Strzalek no wlasnie nie wiem czy tak jest Confused Bo patrz w tej tzr wszedzie bite jest made in italy ale chyba w tych 125 są jeszcze japonskie bo w tych tzr z powyzej 2000 rok to ladowane są minarelki Confused sam juz nie wiem jak to jest Very Happy w 50ccm yamahy po 2000 roku jest minarelli. W 125 cały czas jest to samo czyli silnik który pierszy raz zastosowali w 89 roku w tzr, dt, tdm.Hmm ja polecam oczywiscie 80cmm zarejtrowane na motorower najlepiej juz kupic z wbitym motorowerem w dowodzie bo samemu przerejstrowywac 80cmm na 50cmm troche ciezko trzeba kolowac zeczoznawce Evil or Very Mad Chyba ze masz jakies znajomosci Very Happyjeżeli szukasz 80 z silnikiem minarelli to nie znajdziesz bo to są wszytko tuningoweane 50ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Chyba ze Nsr ;]Bo jest chyba seryjna 80 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi