Siwy_ Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 ajak ma sie sprzęta z dozownikiem który jest umieszvczony z tylu,to jest mozliwość niesmarowania silnika w pewnym momencie?A jak jest z paliwem w baku?Jak sie jedzie to kranik może być suchy w pewnym momencie,i zgaśnie.śmigac z pelnym bakiem?Ciężej wtedy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 KuBA uważaj ze zmianą biegów na kole bo mocno do tyłu rzuca ja juz próbowałem pare razy, ale motor mi opadał. teraz ide trenować =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 ja juz próbowałem pare razy, ale motor mi opadał. teraz ide trenować =)Jeżeli opadał to znaczy, że miałeś za nisko przednie koło. Siwy jak jest z dozownikami to nie powiem, bo nie mam. A z paliwem w baku to po pierwsze nawet gdyby był kranik przez momęt suchy to i tak benzyna nie zdążyłaby z gaźnika uciec przez tą chwilę. Co do pełnego zbiornika to przynajmniej ja nie odczuwam dużej różnicy, być może dlatego, że jak jest pełny bak to jest większe ciśnienie i jakby wtedy moto miało lepszego buta. Napewno ciężej jest, gdy przednie koło jest niżej ziemi ale jak jest wyżej to środek ciężkości przesówa się do tyłu i jest git :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 no i umiem:D... łoo jak fajnie=) jade na 1 troche i wrzucam 2 i dalej jade kawałek, pare razy by mnie majgło do tyłu ale to sie wyćwiczy, musze filmik nagrać jak to robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 ale mi 12 litrów do baku wchdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 no i umiem:D... łoo jak fajniebrawo pogratulować :) Musisz jak najszybciej zapodac filma :P ale mi 12 litrów do baku wchdziz pełnym i z pustym powinien iść na koło a jak co to zalej połowę :lol: Widziałem zdjęcia jak ludzie na ścigach 125 na kole jadą więc powinno się udać ;) a to moje fotki co dzisiaj zrobiłem na szybko bo już się zciemniało. Później dam lepsze :) http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=1388http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=1390http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=1391 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 no nawet fajne:D:D ja pamietam stellą na 2 biegu jechałem ile chciałem na kole :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 KuBA jaki dystans przejedziesz ze zmianą biegów? Opisz swoje spostrzeżenia co do jazdy i jakieś uwagi co i jak? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 tzn wiesz to nie jest jeszcze perfekcja bo robie to pierwszy raz. Trzeba dać wysokie obroty ze wbić 2 bo moto opadnie, i trzeba bardzo uważać zeby nie majgło do tyłu przy zmianie biegu;) jutro jeszcze spróbuje pojeździć i zdam relacje i jest coraz lepiej. a czy skrzynia biegów bardzo sie przez to niszczy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Nie wiem jak bardzo ale im nowszy sprzęt tym mniej sie zużywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 No nieżle Enduroguy Małe pytanko ile mierzysz Magiczne 165cm :mrgreen: . Smiesznie na tej Dt wygladam bo to krowa i DT125r Bartka (Eloelo) wyglada potezniej od Wr250f :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 enduroguy to może Ty mi powiedz czy skrzynia bardzo dostaje po dupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 i DT125r Bartka (Eloelo) wyglada potezniej od Wr250fi jeszcze jest ciezsza :twisted: i ci co sie nie znaja mowia mi ze dt wyglada na lepszą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 enduroguy to może Ty mi powiedz czy skrzynia bardzo dostaje po dupie?Nie bardzo rozumiem co konkretnie na tym RX'ie robisz. Z jedynki dajesz na kolo, wciskasz sprzeglo, wrzucasz dwojke i szybko puszczasz? Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Z tego co wiem to robi tak... Jedzie na jedynce na kole puszcza gaz i bez sprzęgła wrzuca 2... KuBa.. zgadnij... czy zmiana biegu przy sporym obciążeniu, bez sprzęgła na wysokich obrotach jest szkodliwe dla skrzyni :?: :? Zmiana biegów ze sprzęgłem na kole jest "chyba" możliwe tylko wtedy gdy moto jest w zupełnym pionie.. czyli jak po opuszczeniu gazu jedzie jeszcze troche na kole samo... udało mi sie takie coś zrobić na mtx'sie pare razy.. ale nie próbowałem zmieniać biegów... on ma za mało mocy żeby latać na kole.. ale i tak liczą sie umiejętności i trening... KuBa... powtórze to po raz "enty"... jak uczysz sie jeździć na kole to nie próbuj jeździć na fuksa... ile sie uda to sie uda.. tylko poderwać go do pionu i manewrować gazem... Rx ma tyle mocy, że na pewno by Ci sie to udało :) jak będzie spadał spróbuj domknąć na chwilke gaz i energicznie dodać.. dostanie świerzego paliwka i koło powinno troche dłużej utrzymać sie w powietrzu... nie wiem jak jest w praktyce, ale teoretycznie powinno działać... :roll: jeżeli coś popieprzyłem to sorki... :oops: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi