jokoko Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Witam:) Obiło mi się o uszy ze przy wymianie oleju w dozowniku na inny nalezy opróżnić i przeczyścic dozownik jest to związane tym, że oleje się nie mieszają czy coś :| ( i jest możliwość chwilowego niedostarczania oleju) czy to prawda?... czy ta czynność jest konieczna? jedni mowią ze tak inni, że nie? Jakie jest Wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 ja przy zmianie oleju, jak juz mi sie kontrolka swiecila, wylalem(do pustej butelki) ten stary i wlalem po prostu nowy. tak mialem w przypadku mbxa bo nie wiedzialem na czym jezdzil wczesniej... ale jak juz wlewalem druga buletke tego samego no to logiczne ze nie bede wylewal... ale jesli chodzi o plukanie dozownika no to raczej bym tego nie praktykowal... jak sie zleje to na sciance nie zostana az take ilosci zeby trzeba bylo czyscic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Ja tam w mbxie nic nie oproznialem i latal jak ta lala:) Wszystkie oleje motocyklowe mozna ze soba mieszac. Tylko nie polecam mieszania mixolu z oloejami lepszych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 jak mi się zaświeciła kontrolka z oleju to dolałem jakies 150ml oleju (+/- 1:1 różne oleje - inna barwa, inny zapach, inny właściciel :P ) nie opróżniałem bo mi szkoda było olej zmarnować ;) a nic nie przerywało nie dławiło się czy cuś z tych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 moga sie zrobic kluchy i zatkac dysze w gaznikuja bym wyjezdzil to co jest w dozowniku i zostawil troche na dnie i wtedy wylal te resztki i zalal nowe ( zreszta tak zrobilem u siebie :P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Wyjecie dozownika, zlanie starego oleju i przy okazji wyczyszczenie dozownika (zawsze jakies syfy przy wlewaniu oleju sie dostana) nigdy nikomu nie zaszkodzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi