Odi Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Witam.Pewnego pięknego dnia wybraliśmy się ze znajomym na "zwiedzanie okolicznych wsi" ;-), obydwaj na Rometach. No i po kilkunastu kilometrach przejechanych bezproblemowo zrobiliśmy postój, ponieważ mój sprzęt był na dotarciu. Po przerwie żaden nie chciał odpalić, próbowaliśmy naprawiać ale był wieczór no a przy świetle komórki niewiele widać :-) No więc zapchaliśmy sprzęty do znajomego 3km i pojechaliśmy do domów (samochodem). Na drugi dzień przyjechaliśmy po bzyki. U kumpla odpiął się kabelek przy iskrowniku :-D zapiął i pojechał, a u mnie zima :P wyregulowałem zapłon, gaźnik itd. ale dalej nic. Zapchałem go do domu i z tatą grzebaliśmy cały dzień. Okazało się, że jedna dysza miała zjechany gwint i nie dokręcała się do końca 8O Wymieniłem dysze i bez żednego problemu odpalił i jeździł. Następnego dnia pojechałem do tego kolegi. Chciałem wracać, kopie, zapalił na kilka sekund, zgasł. Kopie drugi raz i znowy to samo. Kopie trzeci, czwarty, piąty raz, nic. Wykręcam świece, zalana. Wyczyściłem, zapalił i znowu zgasł. Wziąłem go na pych zapalił, przejechałem kilkanaście metrów, zaczął się dusić, nie miał ciągu i zgasł. Znowy pchałem do domu.Znowy regulacja zapłonu, gaźnika itd. Ale dalej zapalał i gasł, a na pych nie miał ciągu, do tego zaczął strzelać w gaźnik.Kupiłem nową świece, nie strzela ale dalej zapala i gaśnie, chociaż już jest lepiej. wymieniłem kondensator, dalej nic.Pomocy, już sam nie wiem co robić. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Masz gdzieś przebicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odi Opublikowano 2 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 Rzeczywiście może to byc przebicie bo ostatnio jak chciałem zobaczyć czy jest iskra to mnie cylinder "kopnął" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 podmien cewke, to ze i tak cie kopie prad to nie znaczy, ze ma on prawidlowe napiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odi Opublikowano 2 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 No więc zaizolowałem wszystkie kabelki, kabel wysokiego napięcia, cewke i chciałem zobaczyć czy jest iskra. Przytknąłem świece do cylindra, siedząc i trzymając kierownice kopałem rozrusznik i nagle kierownica kopnęła mnie :P Czyli dalej jest gdzieś przebicie.Musze poszukać tego przebicia.Temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 2 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2005 wiesz niekoniecznie musi byc przebicie na przewodach....obejrzyj dokladnie przerywacz...czy przypadkiem kowadelko nie dotyka gdzies srubki regulacyjnej...bo wtedy moze byc przebicie......a po 2 sprawdz sobie kondensator...bo moze byc walniety skoro zalewa i nie wkreca....znam to ze swojego przykladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 .obejrzyj dokladnie przerywacz...czy przypadkiem kowadelko nie dotyka gdzies srubki regulacyjnej...bo wtedy moze byc przebicie...Wtedy to się przerywacz "nieotwiera" i prądu wcale niema. Pozatym napięcie na cewce na uzwojeniu pierwotnycm nie jest na tyle duże żeby je poczuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingNothing Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 No wlasnie ja nie widze powodu zeby cie prad kopal... jesli przytykasz swiece do masy i cie kopie tzn ze masz jakies polaczenie z elektroda i prad przeplywa przez ciebie a nie przez swiece. Wiec to nie przebicie, gdyby bylo przebicie to by iskry nie bylo w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brugi Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 W Ogarach to sie różne wiksy z zapłonem działy ja do wyeliminowania przepicia dochodziłem kuuupe czasu, BAAARDZO ciężko bedzie cos poradzic przez neta.Ale sprobuje.Wez zobacz jaka jaest iskra (duza, mala) , jaki ma kolor i na jakiej swiecy jezdzisz.Wymieniales przerywacz?Do przebicia jeszcze wrocimy bo to bedzie masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odi Opublikowano 4 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Silnik ma jest po remoncie ma za sobą 100km bezawaryjnie.Przerywacz jest nowy, wczoraj założyłem nową krzywke bo stara była już zjechana, świeca to Iskra F95, po założeniu nowej krzywki iskra jest mocna zółta 8O , wcześniej była mocna niebieska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Zmień przerwę na platynkach i sprawdź kolor iskry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Te nowe platynki to jest ch**nia jak niewiem co. Zobacz czy w ogóle stykają się cała powierzchnią, albo przynajmniej czy równo przylegają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odi Opublikowano 4 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Ustawiłem ładnie platynki, no i iskra przeskakuje między platynkami a wszystkim dookoła 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 To dziwne - powinna przeskakiwać maleńka iskierka między stykami tylko i wyłącznie.Może wymień kondensator :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odi Opublikowano 4 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 Kondensator był wymieniany, jest przebicie, platynki nie łapią masy chyba :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi