Skocz do zawartości

Co sądzicie o TT 600R

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też mam mitasa z tyłu chyba 9-kę , z tego co pamiętam , narazie sprawuje się dobrze lecz nieco popękał.

Ostatnio po deszczu na ostrym zakręcie miałem poślizg na tej kostce i glebę, na mokrym trzeba uważać.

Możliwe że było coś tam rozlane bo jakaś plama była, no i opony miałem całe w glinie bo zjechałem właśnie z toru.

Ja mam w Tenerze (50 KM) Bridgestony TW 47 i TW48, uważam je za uniwersalne. Do spokojnej jazdy po trawie i piachu mogą być. Na suchym i mokrym asfalcie trzymają b. dobrze, aczkolwiek raz na zakręcie wjechałem na czarną plamę na jezdni i złapłem uślizg tylnego koła. Wróciłem żeby to obejrzeć i okazało się że to "kochani" drogowcy załatali dziurę smołą a woda stała w kroplach na jej powierzchni. Normalnie jak ślizgawka.

to co mam kupić?

Przejrzyj temat "turystyczne enduro - technika i koszty".

Tam pytałem podobnie, co kupić. A teraz jestem trochę mądrzejszy o doświadczenie. Mam Yamahe XT600 i polecam. W stosunku do Dr650 jest lżejsza o 20 kg, a to nie jest mało nawet w lekkim terenie. Za to jest słabsza o 10 KM i trochę wolniejsza wzakresie Vmax.

Jeżeli zamierzasz jeździć w lekkim terenie i do szkoły to XT600 jest ok. TTR600 ma ten sam silnik (trochę mocniejszy) i znacznie lepsze zawieszenie w teren oraz kolejne 20 kg oszczędności na masie. Za to mniej wygodnie pojedziesz na wycieczkę za względu na kanapę. Sam sobie odpowiedz gdzie będziesz jeździł najwięcej.

Moja rada: jeśli masz możliwość kupić TTR to bierz i będziesz zadowolony.