Tomski_01 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Nie wiem ile chcesz wydac na buty. Poszukalem i znalazlem tu tylko maly kawalek " the Vector is mid-level MX boot that is priced the same as the popular Tech 6 Alpinestars indicated that the Vector is indeed intended for MX use, not dual-purpose or off-road like we initially assumed, and that the boot is basically a test bed for the new wraparound sole design" Daje link do strony z testu http://www.transworldmotocross.com/mx/prod...,343961,00.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy011 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 no znalazlem za 217 $ w Stanach.. i takj sie zastanawiam nie miałem ich na ..nogach" i nie wiem co to jest? najlepiej bedzie jak pójede do sklepu i przymierze i dowiem się może czegos więcej.. Bo widze że na forum nikt takich nie używał i może nie zna nikogo kto smiga w nich.. ALE JAKBY KTOŚ COS WIEDZIAL prosze o podpowiedz w sklepach wiadomo jak to jest.. ,, kup pan jeszcze kurtke spodnie itdd.. a hbuty?????? suuuuuupppppppeeeeerrrrr " taka gadka kiedys mnie spłoszyła z Sklepu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quasimodo Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Imho lepsze są FOX Racing FORMA, a są tylko 23 $ droższe, takie buty to już maksymalna ochrona, co do pozostałych kwesti, to każdy ma inną stopę, łydkę itp. proponuję wybrać się do dobrego sklepu, dokonać przymiarki wszystkich wymienionych modeli, zastanowic się które odpadają ze względu na niedopasowanie itp. i dopiero z tego co zostanie wybierać biorąc pod uwagę cenę, wyniki testów, i opinie innych.Poza tym przymiarki według mnie są konieczne, aby kupić właściwy rozmiar, rozmiarówki firm mocno różnią się od siebie i tak np. Alpinestars raczej ma std. rozmiarówkę, w przypadku Fox-a proponuję sprawdzić rozmiar według tabeli US i zakupić o numer większe. Pozdro... Quasi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Fox Racing Forma jest typowym butem do MX tak jak i tech 8 & tech 10. Bardzo bezpieczny ale nie wiem czy bedzie sie dobrze sprawowal w lekkim enduro, gdzie czasami trzeba przejsc pokopac itd. Jest kompromis miedzy wygoda a bezpieczenstwem. Z dobre buty do enduro ktore maja zawias sa buty firmy Oxtar, nie orientuje sie w cenie ale proponuje sie zapoznac z oferta. POZ :D :clap: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 hej. nie mialem sily czytac calego tematu.kupilem w poniedzialek Formy Raptory, splukalem sie jak dzik, bo sa drogie, ale bucik pieknymozna w nim brodzic w jeziorze a i tak nie zamokniemetalowe klamry i ogolnie super Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbk Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Może ktoś ma doświadczenie z usczelnianiem butów???Silikon, butapren a może jeszcze coś innego będzie dobre do uszczelnienia szwów. Impregnaty do odzieży nie pomagają!!Walczył ktoś z tym "tematem"? Cytuj Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTREK CR Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Na enduro nie polecam Alpinestars tech 4 bo ciekną od nowości.Teraz mam forma raptor i spisują si.ę na 5+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Panowie bardzo ważna sprawa!!! Jakie jest wasze zdanie na temat tych butów? A może ktoś z was w nich jeździ, lub miał okazje jeździć??? http://images2.fotosik.pl/133/96916d450c09b6ab.jpgz góry bardzo dziękuje z odpowiedz! Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 duzo bylo na temat tych butow.nawet pewien forumowicz mi naublizał ze sie wypowiedział na ich temat inaczej niz on.wiec z rozmow ze znajomymi ktorzy takie mają/mieli - KALOSZ :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 wiec z rozmow ze znajomymi ktorzy takie mają/mieli - KALOSZ :) :) Czyli mam rozumieć, że nie polecasz mi tych butów? Jeśli chodzi o wygląd to się zgadza - kalosz, ale ciekawi mnie czy są wygodne podczas jazdy, i czy dobrze chronią stopę podczas upadku? Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 chodzi mi o ochrone !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur_125 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 ochrona taka jak w kaloszu - czyli żadna! :) Dzięki za podpowiedz! Nie mogę nic znaleść na forum o tych butach, jeśli się z kimś pokuciłeś to znaczy, że jest ktoś kto te buty zachwala! Są same pytania odnośnie tych butów a żadnej odpowiedzi!!! Przypominam, że chodzi o O'neal Element 2006 Cytuj http://www.drogadourzedowa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dokladnie te ONEAL to lipa. A co do uszczelniania butow na MX to jakis chory pomysl, to nie jest gumiak tylko but na moto. Jak bedziesz sie tapal w wodzie to sie naleje. Po co uszczelniac jak np. naleje ci sie gora woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja kupiłem wczoraj Hein Gericke TRG model chyba 2006 na zawodach. Fajny but z wyglądu, wydaje sie że ma dużo ochraniaczy, zobaczymy jak sprawdzi sie w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja kupiłem wczoraj Hein Gericke TRG model chyba 2006 na zawodach. Fajny but z wyglądu, wydaje sie że ma dużo ochraniaczy, zobaczymy jak sprawdzi sie w terenie.A mozna wiedziec ile dales za takie buty na zawodach, bo powinno byc wmiare tanio. Bo moje alpinestarsy nie są dobre, jak bede kiedys zmienial to dobrze wiedziec czy na zawodach są tańsze niz w sklepach. Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez endurowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi