Skocz do zawartości

Gaźnik Jikov (starsza jawa350 lub Cz350)

fuss383
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z gaźnikiem wymienionym w temacie, który polega na tym że zanim zaleje całą komorę pływakową paliwo nie wycieka przez ten otworek w komorze pływakowej tylko mi cieknie do gumy łączącej gaźnik z filtrem powietrza. Co może być tego przyczyną?, no chyba że to jest normalne zjawisko.

Mam problem z gaźnikiem wymienionym w temacie' date=' który polega na tym że zanim zaleje całą komorę pływakową paliwo nie wycieka przez ten otworek w komorze pływakowej tylko mi cieknie do gumy łączącej gaźnik z filtrem powietrza. Co może być tego przyczyną?, no chyba że to jest normalne zjawisko.[/quote']

Kupilem CZ kilka dni temu i mam to samo.

Miałem taki motyw, ale jakoś minęło. Od tamtego czasu pare razy rozbierałem gaźnik do czyszczenia, i kilka razy go rególowałem. Problem sam minął, moge się teraz mylić, ale śróbka od wolnych obrotów (dokładnie dysza) ma połączenie z dopływem paliwa i z małym otworkiem wlotu powietrza ze strony gumy. Możliwe że cieknie Ci bęzyna właśnie z tego otworku, z powodu złej rególacji tego syfu.

no jest blaszka faktycznie, a czy jak ustawie mniejszy poziom paliwa w komorze to przestanie cieknąć? Jeszcze jedno, macie może linka do jakiegoś posta z regulacją gaźnika bo gdzieś miałem ale zgubiłem i nie mogę teraz znaleźć. Najlepiej jeżeli by to było o gaźniku do CZ ale może być i do TS, procedura regulacji spaecjalnie sie nie różni.

yyyy o ile wiem w ts jest inny gażnik z podwójnym pływakiem....

[ Dopisane: 28-09-2005, 09:10 ]

hmmm a regulacja...ja zawsze robiłem na wyczucie by mi nie paliła jak smok...hehe..poszukaj jakis danych tech katalog jakis lub cos tam powinno byc ile musi byc wkrecona itd

1 ten typ gażników tak ma-prawa fiyki powoduja, że pozim ( wyzszy niz otworek przy tej gumie) paliwa sie wyrównuje a małapredkośc powietrza w gardzieli nie zasysa całego paliwa do wewnatrz poza tym ta wyższy pozom paliwa to odpowiednik"ssania" a w TSkach załatwiono problem cieknącego gaznika inaczej

2 nie pamietam dokładnie ale ta blaszka tylko wciska pływak! poziom jest ustalany automatycznie zaworkiem iglicowym lub a starszych moldelach samą iglicą. By by obnizyć pozom paliwa radze nalutowac na pływak odpowiecniej grubości coś , niepowinien sie zatapiać mocno

podrawiam

mirek