olej-bc Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Mam małe pytanie. Jak najlepiej wypolerowć ramę motocyklową (alu). Jakich użyć środków i czy można to zrobić ręcznie przy większym wysiłku?? Czy pasty typu Auto Max itp. nadają się?? Przy mojej 50 ccm np. silnik polerowałem tego typu pastami i połysk był nawet w miare. Można sie było przejżeć. Czy gdy zastosuje tę technikę i pastę na ramie motocykla wytworzonej z aluminum efekt bedzie podobny?? Wiem ze silnik a rama to dwa rózne materiały, ale moze jest w tym coś wspólnego?? Jeśli możecie to piszcie. Chodzi mi głównie oto czy uzyskam średni połysk stosując np. Auto Max i będę polerował manualnie na mokro. Z góry dzieki za wszystkie wypowiedzi. Pozdrawiam :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Na temat polerowania było jużna forum kilka postów jest taka opcja szukaj :-) :-) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 aluminium to trzeba polerowac co jakiś czas bo się utlenia i matowieje, w ktm'e żeby miec wahacz lustrzany to trzeba raz w tygodniu polerowac Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kramar Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Zrób tak: najpierw zjedź powłoke aluminiową papierem ściernym 2000 i wypoleruj auto maxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 ja w zimie będe polerował pokrywę głowicy w moim motocyklu i mam zamiar zrobić to najpierw papierem ściernym - dostałem od znajomego, co robi w VW w niemcach i zajmuje się takimi drobnymi poprawkami blacharsko-lakierniczymi i właśnie poleruje najpierw papierem, a potem pastą o drobnym granulacie, mam zamiar spróbować tak na aluminum :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Jeżeli sie ktoś porządnie do polerowania przyłoży to wyjdzie bardzo dobrze, nawet ręcznie. Ja jeżeli tylko mogę to poleruję filcem założonym na szlifierkę i Auto Maxem. A co do utleniania to można kupić w sklepie z lakierami do samochodów, specjalny bezbarwny lakier do aluminium w sprayu. Malując nim nie traci się połysku i zabezpiecza się przed utlenianiem. ;)Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej-bc Opublikowano 30 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2005 No trzeba bedzie spróbować. Osobiście dla własnych metod myśle o jakimś materiale na wiertarke. Ciekawe jaki w tedy bedzie efekt. Ładnie wahacz można doczyścić takimi metodami. Ogółem cały motocykl można tak wypolerować... Tylko kto bedzie rozbierał moto, aby wypolerować rame?? Lepiej zdjąć boczki i i zrobić tradycyjnie. Każdy element ten który widać :] W smie po to to ma służyc :( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi