guziq Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Witam.Dzis pociskałem moją Jawe i jak wróciłem do domu to pod lewą głowicą na żeberku było troche jakby benzyny, oleju, h** wie czego. Żadnych obiawów przepuszczania nie doswiadczyłem (żadnych strzałów) , jedynie to wilgotne zeberko pod lewą głowicą od strony wydechu. Wziąłem klucz 14 i dokreciłem sruby w lewej głowicy (nie były luźno ale dało se je jeszcze troche dokrecić) i sprawdziłem jak jest w prawej. Śrób w prawej głowicy nie dało sie juz dokrecic. Zapaliłem moto i dałem troche gazu na postoju i żadnych gwizdów, świstów, syków ani strzałów nie było słychac. Czy przyczyną mogła byc niedokrecona dosyc mocno głowica?Co innego moze byc przyczyna tego zawilgocenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Ja uważam że tylko to mogło być przyczyną. Osiadła uszczelka pod głowicą (jeśli tam jest bo silnika tego nieznam za bardzo) i pojawił się niewielki luz i tak powoluteńku podczas jazdy mieszanka i spaliny przedostawały się na zewnatrz. Ale jak mówisz, że po dokręceniu jest ok to dobrze.A co może być jeszcze przyczyną? np. mówiac mocno to skrzywienie głowicy, zwichrowanie powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 nie wiem dokładnie czy teraz jet ok. bo nie zrobiłem wczoraj po dokreceniu nawet kilometra ale niepokojacych objawów na pewno nie ma zadnych w pracy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik D. Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 W sporadycznych przypadkach może być pęknięta głowica!?Czym cieplej-tym wieksza szczelina. Cytuj Iż56_JunakM10_JawaTS_YamahaXJ_Honda CB 1000 BigOne_BMW K1200R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 możesz naprzykład teraz zdjąc głowice przyłorzyc do jakiejs płaskiej powierzchni np.szkła i zobaczyc czy masz skrzywiona głowice,odrazu sprawdzisz uszczelke pod głowicą czy ci jej nie przdmuchało,odkręcona śrubka mogła byc przyczyna,i nie dokręcaj ani odkręcaj głowicy jak jest ciepła bo morzesz pokrzywic ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solo Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 ale czarne scenariusze piszecie..najpierw niech sie chlop przejedzie troche a potem zobaczy czy mu sie powtorzylo....wtedy tez niech sprawdzi nakretki na glowicy...jak znowu sie da dokrecic tzn puszcza....byc moze jest tak ze uszczelke trzeba zmienic albo moze byc lekko wyszczerbiona w miejscu gdzie ida szpilki....jest jeszcze jeden sposob na sprawdzenie przedmuchw...wez odpal moto potem zapal papieroska (o ile palisz) i dmuchnij dymem w okolicy laczenia cylinder - glowica...i bedziesz widzial co sie z dymem dzieje....Jak chcesz juz tak sprawdzac czy masz peknieta glowice to wez ja zdejmij umyj i bedziesz widzial... [ Dopisane: 05-10-2005, 15:26 ]ale czarne scenariusze piszecie..najpierw niech sie chlop przejedzie troche a potem zobaczy czy mu sie powtorzylo....wtedy tez niech sprawdzi nakretki na glowicy...jak znowu sie da dokrecic tzn puszcza....byc moze jest tak ze uszczelke trzeba zmienic albo moze byc lekko wyszczerbiona w miejscu gdzie ida szpilki....jest jeszcze jeden sposob na sprawdzenie przedmuchw...wez odpal moto potem zapal papieroska (o ile palisz) i dmuchnij dymem w okolicy laczenia cylinder - glowica...i bedziesz widzial co sie z dymem dzieje....Jak chcesz juz tak sprawdzac czy masz peknieta glowice to wez ja zdejmij umyj i bedziesz widzial...jedno jest pewne jesli glowica za bardzo by Ci puszczala to mialbys strate mocy i to odczuwalna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi