S?AWO-CBR Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 ucze sie robic stoppie za kazdym razek konczy sie to uslizgiem przedniego kola<przod i w bok> mial;em micheline'a d207 i zmienilem na bridgestony,uzywki 3 letnie ale wygladaja ok,troche bieznika jest>i za kazdym razem uslizg i malo co gleba...co robie zle?staram sie dociazyc przod ale i tak nie wychodzi wspomniec musze ze amortyzacja w przodzie jest srednio twarda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 stoppie zrobisz płynnie dozując hamulec (zawieszenie musi stopniowo składać się aż do miejsca w którym zacznie się podnosić tył - jeśli będzie to zheblowanie moto to zawieszenie nagle dobije do końca, a koło zablokuje) próbowałeś różnych miejsc? (beton, różne rodzaje asfaltu, bo asfalt asfaltowi nie równy :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Jak wyżej - najpierw hamuj nieco lżej, żeby dobić zawiechy z przodu, potem dopiero do oporu. Dla ułatwienia możesz jechać na stojąco i w odpowiednim momencie odciążyć moto przez ugięcie nóg w kolanach - wtedy tył na pewno podskoczy na przynajmniej małą wysokość, a to już dobry punkt wyjścia do dalszych ćwiczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Kurde właśnie miałem założyć podobny temat :D Mam dokładnie ten sam problem na tym samym sprzęcie. Ja mam na przodzie Bridgestone BT56.Rozpędzam się do ok 40-50 i powoli dociskam hamulec coraz bardziej,bardziej i trach...koło się blokuje.Na stojąco jeszcze nie próbowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 ja robie delikatny plynny nacisk na klamke i idzie tak wysoko, ze raz na slowacji jaja potuklem bo spadlem na bak :D zero uslizgu opony ale nie robie nigdy gwaltownego hebla! [ Dopisane: 14-09-2005, 23:08 ]Ja mam na przodzie Bridgestone BT56F.tez mam bt56 [ Dopisane: 14-09-2005, 23:09 ]a f to znaczy front :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 a f to znaczy front faktycznie :D już poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 14 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 jutro jak bede mial czas postaram sie wyprobowac,powolnego wciskania klamy a jaka predkosc najodpowiedniejsza?? próbowałeś różnych miejsc? (beton, różne rodzaje asfaltu, bo asfalt asfaltowi nie równy ) tak probowalem roznych dróg i mialem pare sytuacji podbramkowych,w doslownym sensie ale jest ok :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 ....u mnie jest podobnie , jak już osiągne punkt w kórym tył się powinien nieco unieść to słysze tylko pisk i uślizg :D p.s. dziś nie potrenujemy nestety :? p.s.2 może dupy mamy za ciężkie :D :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 No ja sie też ucze stopali.Narazie odrywam zadek na 20-30cm od ziemi, zawsze robie to na asfalcie :D Jade 50kmh,hamuje przodem a jak czuje, że zostalo niewiele do zlożenia sie przedniej zawiechy wciskam klamke,ale nie za mocno.Najpierw lekko,żeby przód sie zanurzyl pod koniec wciskam hebel,ale nie odrazu tylko tak ''szybko'' 8) i wychodzi.Jestem ciekaw czy dam rade zrobić rolling stoppie-ale to już wyższa szkola jazdy :-) Ps.Przy pierwszych próbach też lapalem uślizg,grunt to dobrze rozgrzana opona i dobry asfalt,tylko czy u nas jest asfalt :?: Czy tylko smola :?: :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 p.s.2 może dupy mamy za ciężkie :D :?: jeśli coś ma z tym związek' date=' to możecie mieć dupy za mało do tyłu wysunięte :Dtułów przesunąć nad bak, nie siedzieć normalnie a opierać się na kierownicy (max dociążenie przodu jest gdy na rękach wisisz na kierownicy [w praktyce nie widziałem takiego triku na żadnym filmiku :)'], ale do tego dążcie :D gdy przeniesiecie ciężar ciała na przód koło samo się podniesie przy hamowaniu. poćwiczcie sobie na rowerze [wskazane amortyzatory przednie... w zasadzie bez amortyzatorów to bardzo łatwo o glebę na ryj bo tył jak się podniesie już to na maxa :)], zobaczycie, że to podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 ale uwazajcie na jajka :-D ostrzegam bak jest twardy :oops: :cry: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 15 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 ale uwazajcie na jajka ostrzegam bak jest twardy :D moze cos takiego??http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63839197 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 sexowna bielizna :D biore :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 A proszę powiedzieć czemu to ma służyć :?: Nie że jestem przeciwny ale po co te stoppi , wheele :?: :?: Taki bajer :-D ? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 16 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 A proszę powiedzieć czemu to ma służyć Nie że jestem przeciwny ale po co te stoppi ' date=' wheele [/quote'] przejedz sie raz na kole to zrozumiesz :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi