Skocz do zawartości

Wszystko o Suzuki DR 350

Rekomendowane odpowiedzi

Mam BAAAARDZO wielka prosbe!! Czy ktos wie gdzie mozna dokupic uzywana magistrale olejowa do motocykla Suzuki DR350 '94?? Bo moja niestety byla zespawana i nie trzyma znow :/ Allegro i otomoto przewertowalem i napisalem kilka maila ale sie ludzie narazie nie odzywaja :/ Wiecie gdzie to dostac ?? POZDRO

Przewertuj jeszcze raz allegro, najwyzej poswiec to pare zeta i podzwon (bo moze sa leniwi i nie chce im sie odpisywac na maile;)) Na moje to na bank powinien to miec ten pan z Lodzi(ma chyba wszystko;)) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M162040 , o tu jest dr-ka w czesciach: http://www.allegro.pl/item127996703_suzuki_dr_350.html wiec niewykluczone ze tez ma. Tu masz namiar na innego dr-kowicza spod Poznania.Zadzwon i spytaj.

pozdro!

Edytowane przez P@welek

Z allegro juz dzwonilem do kilku i nikt nie ma :/ Ten pierwszy link: Koles ma poszukac. Jutro bede wiedzial. Koles z drugiego linku ma ale za 80zl :O!!!!! Z numeru telefonu koles nie odbiera :/ Sprobuje pozniej. Ktos ma jeszcze jakies pomysly??

Acha i jeszcze jedno pytanko. Znalazlem patent na odpalanie mojej DRki bez odpreznika... I nie wiem czy ta metoda to oznaka dobrego stanu silnika czy wrecz przeciwnie. Otoz kopnac normalnie nie mozna bo wiadomo opor tloka. Ja robie tak: Wciskam az do tego oporou, puszczam i wolno przekrecam kopke az przejdzie przez ten opor i wtedy kopie (jest bardzo mala mozliwosc ruchu kopniakiem - jakies 30stopni). Bez wysilku moto zapala i chodzi normalnie :icon_biggrin: Wcale nie trzeba sie silowac :rolleyes: POZDRO

Edytowane przez Soku11

Pozdrawiam.

No wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo :] Ze moge zostac z noga w gipsie to nie sadze bo przekopie kilka razy az trafie na najmniejszy opor - zawory otwarte i wtedy kopne i odrazu zagaduje :icon_biggrin: Jakies pomysly co do TANSZEJ magistrali?? POZDRO

Edytowane przez Soku11

Pozdrawiam.

Qrde kazdy za ten przewod (magistrale olejowa) chce az 80zl!! Macie jakies znajomosci zeby bylo taniej?? POZDRO

80zł ?? nie wiem czy to duzo, zadzwon do jakiegos autoryzowanego salonu Suzuki i spytaj ile takie cos by u nich kkosztowalo bo watpie raczej ze by 80zl

Pytanko :)

Czy DR350 1999r. ma w silniku zamontowany ogranicznik obrotow bo slyszalem ze tak. Na 1,2,3,4,5 biegu nie wejde powyzej 5tysiecy obrotow a na 6 biegu wejde do 7 nawet. Prosze o odp. co to moze byc :) z gory dzieki za wskazowki POZDRO.

Pytanko :)

Czy DR350 1999r. ma w silniku zamontowany ogranicznik obrotow bo slyszalem ze tak. Na 1,2,3,4,5 biegu nie wejde powyzej 5tysiecy obrotow a na 6 biegu wejde do 7 nawet. Prosze o odp. co to moze byc :) z gory dzieki za wskazowki POZDRO.

Ja mam z 1998r. i nic takiego nie występuje. Wydaje mi się, że to jakaś bzdura ponieważ ten silnik tak naprawdę zaczyna śmigać powyżej 5tys., a czerwone pole, zaczyna się od 9tys. Jest obok gażnika elektr. odcięcie zapłonu (można rozpiąć), które opóźnia zapłon. Efekt tego jest taki, że przy odkręceniu manetki na maxa, sprzęt zaczyna ziać ogniem z rury( ja mam przelotowy tłumik- linki w poprzednich mioch postach)

Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays

Takie cos z blaszką, jezeli chodzi o to, to ja to odpiołem i dalej tak samo nie wkreca sie w obroty :)

Dodam ,ze mam tlumik standardowy czyli taki cichutki moze to ma wplyw.

Edytowane przez str_18