karlik175 Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Sprawdz czy dobrze założyłas tłok:). Jeśli strzałak nie jest skierowana do wydechu to życze Ci owocnego szukana przyczyny. Sprawdz jeszcz zapłon, kondesator, i cały prad;) :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryanek Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Witaj! Wszystko co napisane wyżej musi grać tzn musi być ustawione jak Koledzy pisali. Z moich doświadczeń pamietam , że miałem tez taki przypadek. Cała zabawa tkwiła w kablu wysokiego napięcia ( kabel do fajki ). Tradycyjnie sprawdzałem odkręcając świecę wkładałem do fajki , całości kladłem na cylinder i wszystko grało!. Jednak po wkręceniu świecy do cylindra - następowało "przebicie". I jeszcze jedno - akumulator jest OK?Pozdrawiam ps to samo może być jeżeli wystepuje sadza na fajceczy po kliku nieudanych próbach świeca jest "zalamna" (mokra)? [ Dopisane: 23-02-2006, 20:21 ]tak jeszcze na koniec - w zbiorniku jest paliwo czy mieszanka paliwowo-wodna?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Czasem dzieje sie tak że jak sprawdzasz iskrę to jest OK, a w cylindrze przy podwyższonym ciśnieniu iskra sie traci i jest klops, pomimo tego że jest piękna niebieska. Przystaw rękę (lub kartke papieru)do gaźnika i spróbuj wyczuć czy zasysa powietrze. Posyp ją solą kuchenną bo moze ktoś ci ją "urzekł". :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi