Z3US Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 moja RS'ka powinna mieć 3 biegi' date='a ile ma?5 biegó[/quote']tak ma ale chyba ci wyskakuje jakis bieg jak jedziesz' date=' co ??[/quote']A dlaczego miało by coś wyskakiwać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 A dlaczego miało by coś wyskakiwać ?wczoraj go widzialem i tak jakos dziwnie luz mu jak by wskoczyl czy jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Wczoraj mnie widzialeś?Gdzie? :roll: Biegi chodzą bdb,czasem mi nie wskoczy bieg ale tylko wtedy gdy za lekko popchne dzwignie zmiany biegów-normalka w każdym motocyklu.A biegi nie wyskakują,od jedynki do piątki wszystko gra jak należy.Ps.Tylko powiedz mi,gdzie mnie widzialeś? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Wczoraj mnie widzialeś?Gdzie? Biegi chodzą bdb,czasem mi nie wskoczy bieg ale tylko wtedy gdy za lekko popchne dzwignie zmiany biegów-normalka w każdym motocyklu.A biegi nie wyskakują,od jedynki do piątki wszystko gra jak należy. Ps.Tylko powiedz mi,gdzie mnie widzialeś?No to chyba ze za lekko wrzuciles ten bieg...w centrum cie widzialem jak zmierzalem z plochem i enduroguyem na motobajzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 Siwy, sam przekładałes skrzynie czy tak już kupiłes?? duża jest różnica? w sensie elastycznosc itd ja miałem 3 biegi i żeby dobrze przyspieszał trzeba był wkrecac daleko na czerwone pole żeby zmieniac bieg Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 RS'ka powinna mieć 3 biegi,a ile ma?5 biegów no wlasnie , ja mam z 98 ale RX i ma 5 biegow orginalnie, od 98/99 maja 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Kupilem już z 5 birgową skrzynią.Żeby dobrze szla to proste że kręce do czerwonego,ale jak zamieniam sie w ''niedzielnego'' kierowce to wrzucam bieg przy 7tyś i jest dobrze.Jak dojdzie do 8,5tyś to dostaje w pewny momencie takiego odejscia :-) Ps.W centrum?to moglem tylko jechać marszalkowską i pulawską,i grójecką i towarową.Jedyne ulice na niedzielnej przejażdżce.A ty myślisz że mi źle chodzi skrzynia?Ciągle mówisz, że wypada...a nie wypada,wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Żeby dobrze szla to proste że kręce do czerwonego,ale ja swoją musiałem na np. pierwszym biegu wkrecic do 11,5 tys żeby po przebiciu na drugi bieg miała jakis 8 tys obrotów czyli obroty, na których zaczyna sie mocne przyspieszenie. jesli natomiast na 1 biegu ostro przyspieszałem wkrewcając tylko do 9 tys, zmniana biegu na 2 i miała jakies 5 tys a to znaczy muuuła. na odkreconej manecie czekałem aż dojdzie do 7,5 tys i znowu kop :-D podsumowując - za długie biegi i wysoko umieszczony moment obrotowy :D a np. w dt 80 czy 125 juz nie ma tego problemu bo po przebiciu na wyższy bieg obroty spadają tylko o 1,5 tys wiece nie trzeba wysoko krecic żeby dynamicznie przyspieszac :) co nie znaczy że unikam wysokich obrotów :twisted: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Nie,jak jace do 9tyś to już jade szybko,dynamicznie to jak przepinam bieg to spada na 8tyś,8,5tyś/obr.Jeździ mi sie fajnie,przyjemnie,nie narzekam,i lubie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 no własnie, ja tez lubiałem aprilke ale jej duzym minusem były biegi (a raczej ich mała ilosc :) ) bardzo denerwujące na trasie z pasażerem (byle górka i już trzeba było na dwójke redukowac) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 To ja akurat w trasie zapinam piątke i turlam sie 80kmh,co by silnika nie męczyć,lecz czasem do 90 sie bujne ale zwalniam,ale mi czsem brakuje szóstki!Jade na piątce 80-90kmh i mam 8,5tyś-9tyś/obr a mialbym szóstke to bym mial 8tyś/obr przy 80 z haczkiem.Ale czekam rok i pewnie dosiąde GSXR'a 600 w którym jest bodajże 6 biegów to brakowac w trasy mi szóstki nie będzie :) , oj napewno nie :D no i chyba nie będe jeździć 80-90kmh na piątym biegu :) ''chyba!'' :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Ciągle mówisz' date=' że wypada...a nie wypada,wszystko jest OK.[/quote']ciagle ??? RAZ tak powiedzialem :] a co do tego gsxra to nie za mocny po rs ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Niie za mocny.Dosiadam często GS'a 500 mojej starej...i stwierdzam, że 50 koni to za malo :) Za malo jak dla mnie a niema nic pośredniego,więc biore 120 konną 600'tke. :roll: Postanowione :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 więc biore 120 konną 600'tke.ty a gdzie tak dają bo tez bym sobie jedna wział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 nie lap mnie za slówka bo wku**ia mnie takie zachowanie. Ps.Czasem sie zastanawiam czy ludzie sie czepiają z wlasnej glupoty,zazdrości czy z nudów :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi