konrad88 Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 własnie złożyłem silnik od wsk 125 i jak przyszedłem do domu patrze na schemat a tu jest tak chodzi mi o lewa strone silnika tam od sprzegła na schemacie jest narysowane ze simering ma byc pomiedzie 2 łozyskami czyli od sprzegła łozysko simering łozysko a ja załozyłem simering odrazu od strony sprzegła czy to bedziem iało jakiś wpływ na prace silnika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 2 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2005 Bedzie miało wpływ bo drugie łożysko będzie gorzej smarowane.Normalnie jest ono w kapieli olejowej sprzegła i skrzynki biegów. A w twoim przypadku bedzie smarowane z mieszanki paliwowo-olejowej ( a na przeszkodzie stoi mu jedno łozysko). Rozebrać i złożyć według schematu. Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 ja mailem wlasnie tak zalozone lozysko , lozysko i simering i nic mi sie nie dzialo tak naprawde bylo wszystko ok , a jak ma byc z drugiej strony lozysko tulejka lozysko i simering dobrze mowie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 od strony zębatki sprzegłowej;simmeringłożyskosegerłożysko od strony magneta;simmering łożyskotulejasegerłożysko :P :P 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 od strony zębatki sprzegłowej;simmeringłożyskosegerłożysko :P :P 8) niezgadzam sie , widziałes schemat silnika od wski 125?? Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 daj linka do tego schematu bo aż niechce mi sie wierzyć :] ja mam tak złozone i jest wszystko ok zreszta jak pierwszy raz byl rozpolawiany ten silnik kiedy byly plomby byl wlasnie taki układ jak wymienilem czyli ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=1232 Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 niewiem dziwne moze masz i racje ale jescze sie nie spotkałem w tych silnikach co je robiłem żeby simmer byl pomiedzy łożyskamipzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolb10 Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 bedzie slobe smarowanie lozyska. radzilbym to poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 niewiem dziwne moze masz i racje ale jescze sie nie spotkałem w tych silnikach co je robiłem żeby simmer byl pomiedzy łożyskamipzdr Ja tak miałem i mam w każdym silniku że simering jest między łożyskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajawax Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 dobra może jestem młody i niemam takiego pojecia o mechanice :-) no i jak wy w sumie macie 25 i 18 lat to nic nie mam do gadania :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 no to tez wlasnie sie pytam bo raz jest tak a raz tak i juz sam nie wiem jak powinno byc tylko jak jest zalozone lozysko simering lozysko to trudniej wybic te lozysko :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Nie należy zapominać o zwiększeniu szkodliwej pojemności skrzyni korbowej poprzez takie wkładanie siemera. Chociaż w WSK niepowinno być to takie krytyczne. Innych skutków ubocznych nie widzę. Chyba że ktoś tak włożyłby od strony magneta. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad88 Opublikowano 5 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 pojeżdze troche zobacze :P moze nic sie niestanie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 pojeżdze troche zobacze :) moze nic sie niestanie ;][/qW tym raczej nie widze problemu jezdzilem tak przez 2 sezony czasem nawet w zime bo lepsza frajda :evil: i nic sie nie stalo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi