thors Opublikowano 20 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2003 NIE WYPALAJ TEJ GABKI BO Z FILTRA ZROBISZ SITO A NIE O TO CHODZI.SAMA SIATKA TO TAK JAK BYS NIE MIAL WOGOLE FILTRAPOKREC TROCHE TYMI SRUBAMI BO INACZEJ NICZEGO SIE NIE DOWIESZ.MUSISZ ZUBOZYC MIESZANKE,CZYLI MNIEJ PALIWKA.JAK SRUBY NIE POMOGA TO POKOMBINUJ Z PŁYWAKIEM ZEBY ODPOWIEDNIO USTAWIC POZIOM PALIWA W ZBIORNIKU.W TWOIM PRZYPADKU NALEZY TROCHE OBNIZYC POZIOM PALIWA W GAZNIKU.A JAK TO NIE POMOZE TO ZOSTAJA CI TYLKO NOWE DYSZKI ZALOZYC,ALBO KUPIC INNY FILTR :) .POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kigam Opublikowano 20 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2003 jesli przy tym ukladzie zuboze mieszanke silnik bedzie slabszy ? wiem ze jak wypale gabke bde mial sito takie smo sitko mialem w avo i bylo ok wiem ze to zmneijsza zywotnosc silnika ale moc powinna wzrosnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 20 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2003 NIC MYLNEGOJAK ZUBOZYSZ MIESZANKE MOC CI NIE SPADNIE.CHYBA ZE PRZESADZISZ I BEDZIE PODAWANE SAME POWIETRZE :) (CO RACZEJ NIE JEST MOZLIWE)PO PROSTU TWOJ SILNIK DOSTAJE ZADYSZKI BO BRAKUJE MU POWIETRZAPOZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kigam Opublikowano 20 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2003 pokornei zbieram joby na glowe chodz do holery to moj sprzet imoje problemy a forum sluzy zadawaniu pytan nawet najbardziej kretynskich , zawsze wychodz z zalozenia ze kto nei pyta jest glupcem cale zycie a kto pyta jest nim tylko przez chwile co do srubek ranz pogrzebie pogrzebie ale musze czekac do weekendu pracuje od 8 do 19 i troche ciezko potem ubierac sie i sprawdac moto jak temperatura spada ponizej 0 a w garazu neima swiatla :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siecki Opublikowano 20 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2003 No Kigam nie nerwój sia :) Ganc spakojna. Sorki jak byłem trochę uszczypliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kigam Opublikowano 20 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2003 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kigam Opublikowano 21 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2003 no i pokrecilem "TYMI SRUBKAMI" co za ziab wnioski nastepujacew instrukcji pisze ze fabrycznie ma byc 2 obroty dystans na testowanie 8 km 1 zdjelem filtry 2 obroty -motocykl nie ma mocy praktycznie bez ssania gasnie nie mozna jechac 2 zjete filtry 3 obroty - praktycnzie zero mocy ale mzoena jechac jako tako nei wchodzi powyzej 6 tys obrotow 3 zalozylem te moje nieszczesne filtry 2 obroty keipsko wkreca siena obroty powyzej 6 tys dlawi sie 4 1,5 obrotu sytuacja poprawia sie lepiej wchodzi na obroty przy 6 tys dlawienie ale probuje dalej sie wkrecac 5 1 obrot optymalne ustawienei chyba przy 6 tys dlawienie ale jak odkrece manetke do oporu z trudem ale wkreca sie dalej 6 0,5 obrotu calkiem jak poprzednio tyle ze na obroty nei wkreca sie i traci moc odczowalnie7 0 obrotow :) silnik chodzi zero mocy dlawinei przy 3 tys obrotow ale mozna jechac wiec na razie ustawilem na 1 obrot pytanei co dalej wymiana dyszy na jaka na wieksza czy mniejsza? ciekawe ile teraz mi pali a mzoe inna jest tego przyczyna zaczynam sie zastanawiac ze ma do wymiany lancuszek rozrzadu no i praktycznie do 6 tys wszystko jest ok powyzej lipa co radzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thors Opublikowano 22 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2003 jeszcze nie kombinowales z poziomem paliwa w gazniku.Sprobuj.Objawy masz podobne jak bys mial zatarty silnik ale miejmy nadzieje ze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 22 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2003 Czesc! Michal jeszce raz przypomne ze przed proba regulacji musisz miec wyczyszczone gazniki , naprawde nie wiem czy nie lepiej oddac moto do jakiegos kolegi do regulacji(jak nie moglbym sie sam uporac-ja bym tak zrobil). Kasa to ch... za to zaoszczedzone nerwy. Pozdrawiam.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kigam Opublikowano 22 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2003 ZATARTY SILNIK ?!!!! NO TERAZTO MI ZACZYNAJA STYKI CHODZIC AJAKIE SA PRZEPRASZAM OBJAWYZATARTEGO SILNIKA? DZIS ZDJEMUJE GAZIORY DO WYCZYSZCZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siecki Opublikowano 22 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2003 Nie wiem skąd pomysł z zacieraniem się motocykla?Proponuję wyjmij gaźniki bobrze je wymyj i przedmuchaj. Sprawdź czy wszystko z nimi ok, ustaw pozimy i składy na fabrycznie, załóż zsynchronizuj i ognia :) . Sprawdzałeś świece? Czy Twoje stare filtry były mocno zasyfione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kigam Opublikowano 23 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2003 gazniki wyjete czekaja na kasiore zeby oddac do czyszczenia znalazlem zaklad ktory zajmuje sie tylko i wyloncznie regeneracja gaznikow wszelkiej masci mysle ze beda to dobrzy fachowcy maja zregenerowac mi gazdziory za 20 zl od szt co do swiec sa nowe a filtrpowietrza hmm byl ok ale ze zbiornika mogl pujsc syf bo czyscilem ale filtr paliwa jest czysty ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 23 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2003 Czesc Michal! Ale jest syf w samym paliwie - dodatki uszlachetniajace, zebys widzial jaki przekroj barw zostawiaja w gazniku- od zieleni do granatu poprzez czerwien! To trzeba czyscic , bo zapychaja sie tym dyszki i kanaliki przelewowe. Poza tym spotkalem sie z roznymi filtrami paliwa i najlepsze jakie widzialem to byly aftermarketowe do Harleja za chyba 100 zl za szt. , a te ze 5- 15 zl mozesz wrzucisc do pieca one zgarniaja tylko grubszy syf. Pozdrawiam.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi