Siwy_ Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 co racja to racja' date=' takie scigi sa smieszne [/quote']No jak cholera,a mnie śmieszy jak ktoś bierze 600'tke i daje w palnik nie przekraczając 2tyś i prędkosći 50km/h...a z 50'tkami to jest tak(przynajmniej w moim przypadku,z moją Aprilią)-99% ludzi mówi i myśli, że to 125,nawet jak sie scigam z samochodem to sie otwiera szyba i pytanie-to 125'tka? Ps.I nie mówcie, że takie 50'tki są śmieszne,bo ktoś może wam powiedzieć, że wasz motocykl śmieszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan_007 Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 takie scigi sa smiesznemnie nie śmieszą - z chęcią zamienił bym Ogara na ściga 50 ;) chociaz wygląd mi się podoba ale te pierdzenie - ale i tak bym wolał ściga nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 No jak cholera' date='a mnie śmieszy jak ktoś bierze 600'tke i daje w palnik nie przekraczając 2tyś i prędkosći 50km/h[/quote'] nigdy kogos takiego nie widzialem... ludzi mówi i myśli' date=' że to 125[/quote']no z moja jest to samo , ale rx jest o wiele wyzszy od rs. [ Dopisane: 18-09-2005, 02:19 ]I nie mówcie' date=' że takie 50'tki są śmieszne,[/quote'] no ale pomysl. Wyglad scigacza a dzwiek komarka... czy to nie jest smieszne? :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopmen Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Ps.I nie mówcie' date=' że takie 50'tki są śmieszne,bo ktoś może wam powiedzieć, że wasz motocykl śmieszny.[/quote'] panowie bez urazy ;) chodzilo mi bardziej o wyglad, bo kiedys sie zjechalem takim sprzecikiem i przy moim wzroscie 186cm, wygladalo to po prostu smiesznie, takie male to wszystko :flesje: ale ta wypowiedz byla troche na marginesie, bo to sa sprzety dla mlodziezy i jak bylem w waszym wieku to tylko marzylem o takim moto...(chociaz niektorzy w wieku 18 lat to tez by sie nie wpasowali na takiego sprzeta :crossy: )pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 podłacze sie do temu.Dlaczego silnik w Aprili RS50 tak wolno i mulasto wkreca sie na obroty (tak do 7-8 tys.) i równie wolno z nich schodzi? Podaje przykład: Ruszajac nia jak moja Jawą, czy chociażby Simsonem kumpla (z obrotów niewiele ponad obroty biegu jałowego) zanim osiagnie obroty rzędu 7-8 tys. mija cała wieczność (dosłownie). Juz stary poczciwy simson potrafi znacznie szybciej wygrzebać sie z obrotów bliskich jałowym. Czy tym motorkiem (mowa oczywiscie o Aprilce) da sie bezproblemowow przyspieszać z niskich obrotów? W czym tkwi brak elastycznosci tego silnika? Czyzby w nazbyt dużych wymiarach koła zamachowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Te silniki są bardzo wysilone,kręcą do 12-13tyś, a simki i inne demoludy kręca do 8tyś(te granice),ja swoją ruszam z 6tyś. żeby dynamicznie odjechać,a jak rusze z 2-3tyś to przyznam, że wolno idzie wkręceniesie do 7-8tyś,ale od 8tyś aby dojść do 10 tyś to pestka,idzie jak burza. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 ja swoją ruszam z 6tyś. żeby dynamicznie odjechaćI to własnie mnie denerwuje (jak również mojego kumpla - posiadacza tej Aprili) i dlatego było moje pytanie: czemu tak jest? Czy nie można tego jakos jakos zmienic żaby moto ciagnęło jako tako już od tych 3 tys.? Bo teraz to jest faktycznie żenada (rzenada - niepotrzebne skreślic) 8tyś aby dojść do 10 tyś to pestka,idzie jak burzanie sposób mi sie nie zgodzic (jeśli mowa oczywiscie o klasie motorowerów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 To niech walnie se zębatki na przyśpieszenie...wielki mi problem.Żenadą dla mnie to nie jest,jeżdże dla siebie,i nie obchodzi mnie zdanie innych osób na mój temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 nie chciałem nikogo urazic. jesli tak mnie zrozumiałeś to sorry.Żenada - moze powinienem użyc innego słowa ale nie wiem jak to przekazac. Chodzi o to ze motorek który wyglada zaje*iscie, hamuje nie z tej ziemi (dosłownie - kazdy moze na nim zrobic stoppie), nie moze poszczycic sie elastycznoscia silnika (notabene dosc mocengo na wysokich obrotach). W konkurencji elastyczność simson wypada dużo lepiej. PS. To wolne wkrecanie sie na obroty wystepuje równiez na luzie. DLACZEGO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Na luzie?No to coś jest nie tak,moja na luzie zamyka obrotomierz i robi to bardzo szybko,-odkręcasz manetke do końca i 2 sekundy i masz wskazówke na czerwonym :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 a gdzie miałeś blokady? Moze kumpel nie zdjął blokad do konca - mówi że miał tylko na wydechu PS. On ma aprile z 2004 roku ale nie sądze zeby różnice w silniku były bardzo znaczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 No jak cholera' date='a mnie śmieszy jak ktoś bierze 600'tke i daje w palnik nie przekraczając 2tyś i prędkosći 50km/h[/quote'] nigdy kogos takiego nie widzialem... jeden, dwa, trzy, hamowanie kilometr przed zakretem i pokonywanie go "na kwadratowo" Ludzie zrozumcie ze 50ka to 50ka i zadnych fajerwerkow sie nie spodziewajcie ( mimo ze jak na taki maly silnik to obecne motorowery sa naprawde niezle ). Traktujcie to jako przygotowanie pod wiekszy motocykl i nie oczekujcie ze bedziecie nim smigac 200km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi