crasch Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) właśnie zamówiłem ten :banghead: mam nadzieje, że bedzie dobry - a cena fajna :-))http://allegro.pl/item217390405_hjc_cs_x2_...ja_m_od_ss.htmlpozdro Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez crasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooby Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 tez wlasnie tego chce zamowic ale chyba z niebieskim malowaniem. albo ten:http://allegro.pl/item219472916_no_fear_ka...2007_roz_m.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crasch Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 tez wlasnie tego chce zamowic ale chyba z niebieskim malowaniem. albo ten:http://allegro.pl/item219472916_no_fear_ka...2007_roz_m.html Jeżeli chodzi o stylistyczne aspekty to ten HJC moim zdaniem jest zdecydowanie ładniejszy :-).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 polecam kaski bell moge w dobrej cenie zalatwic pisac na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crasch Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 I kask doszedł, Panowie jest istnie piękny hehe :-). Ale jest mały zonk, nie z kaskem a ze mną, bo mam chyba troszke za dużą głowe na niego ;/ zamówiłem rozmiar M (tak mi wyszło z pomiarów głowy) a kasku nie wcisne w życiu z tymi gąbkami miękkimi obszytymi w środku, musze je odczepić i wyciągnąć, wtedy pasuje :icon_mrgreen:. Ale za to boczki kasku są wtedy dość twarde (od środka)... Na tych wczepianych na boki kasku (od środka) gąbkach są jakieś wielkości a raczej grubości napisane, mój jest: M 35mm - czy znajde takiego gąbeczki tylko zdecydowanie chudsze? Np. z 15mm? :-) Prosze o jakiś link.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 I kask doszedł, Panowie jest istnie piękny hehe :-). Ale jest mały zonk, nie z kaskem a ze mną, bo mam chyba troszke za dużą głowe na niego ;/ zamówiłem rozmiar M (tak mi wyszło z pomiarów głowy) a kasku nie wcisne w życiu z tymi gąbkami miękkimi obszytymi w środku, musze je odczepić i wyciągnąć, wtedy pasuje :buttrock:. Ale za to boczki kasku są wtedy dość twarde (od środka)... Na tych wczepianych na boki kasku (od środka) gąbkach są jakieś wielkości a raczej grubości napisane, mój jest: M 35mm - czy znajde takiego gąbeczki tylko zdecydowanie chudsze? Np. z 15mm? :-) Prosze o jakiś link.pozdro Nowy kask ciaaaasno wchodzi ale się wyrobi więc musisz z tym żyć... te gąbki sie muszą ułożyć. Najważniejsze żeby pasował Ci nad oczami na wysokości połowy czoła... tam nie może uwierać i to tam mierzysz rozmiar. Gąbki sie ułożą. Ja swojego też ledwo wciskałem na łeb ale teraz już po kilkudziesięciu godzinach jazdy się ułożyło i jest wygodnie i komfortowo :) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crasch Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Hm, no udało mi sie wsadzić z tymi gąbkami, ale baaaardzo ciężko wszedł, to samo z zdejmowaniem ;-). Jak mam go założonego to jest dość ciasno, na pół wysokości czoła? Nie wiem, trudno wyczuć - palec tam włoże pod kask (na tej wysokości) ale nie ma tam takiego luzu by spokojnie wszedł :-) rozumiesz.W takim razie będe śmigał z gąbkami (zakładanie, ściąganie KATORGA xD jak jest założony to troszke ciasno ale ufam, że sie 'wyrobi' ;]). Dzięki za odpowiedź Jackzy :icon_mrgreen:. pozdro [edit]: Jednak wypne te dwie gąbki ze środka kasku (po prawej i lewej stronie - na wysokości ust) - w nich jest zdecydowanie za ciasno, bez jest zdecydowanie luźniej :-). I mam pytanie czy można tak śmigać? Czy lepiej sie nie zaleca, bo coś? :icon_razz:pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 jak wyciągniesz te gąbki to twoja głowa nie wypełnia całego kasku ze tak powiem....więc w razie wypadku (odpukać) kask może ci albo zlecieć albo się przemieścić na łepku co nie będzie najlepszym ci może się stać....ja wiem ze jest ciężko i ze to katorga bo sam to przechodziłem...(a jak miałem dłuższa brodę trochę to dopiero było strasznie ;/ ) ale to się musi ułożyć....niestety no chyba ze rzeczywiście masz za mały kask (chociaż nie wygląda na to) i trzeba by większy .... niemniej polecam ci na razie jazdę w całości...bo on ma się właśnie na policzkach najwięcej ułożyć a na górze się prawie nic nie zmienia. Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crasch Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Oki postaram się :-) bede śmigał przyszły cały tydzień z gąbkami, jeżeli bede odczuwał zmiany na plus to zostawie jeżeli cały czas bedzie mi bardzo ciasno to wyjme choć coś czuje, że masz racje :-), że sie rozejdą :-) tylko, że aż mi trudno wsadzić okulary (bo nosze - a gogli na razie nie posiadam) :banghead:, najgorsze jest ściąganie! Ma sie wrażenie, że nie zejdzie i kurna aż strach hehe :). Dam znać jak bedzie za jakiś czas :-). Dzięki za wszystkie wskazówki, pozdrawiam!! edit:już dziś latałem tak i było ok!! może ciężko zchodzi i wchodzi, ale coraz lżej :banghead:) jest ok! Super mi sie śmigało.pozdro Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez crasch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiba_Enduro Opublikowano 8 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2007 Witajcie, znów mam problem. Tym razem nie z wyborem butów a kasku. Mam upatrzony model No Fear Optimal II w malowaniu Patriot/TRANS AM http://www.btosports.com/p/NF6086 Jednak nie wiem, jaki rozmiar wziąć, głowe jak mierzyłem no to mam tak 56-57 i waham sie pomiędzy S (55-56) i M (57-58 ), WIEM WIEM, że najlepiej przymierzyć i zobaczyć który najlepiej leży ale ja znów nie mam takiej możliwości, jedynie jak kask nie będzie pasował to bez kłopotu go sprzedam no to w stanach jest sporo taniej. Jednak chciałbym aby pasował i w związku z tym nie wiem który wybrać? Jak Wy zamiawialiście z internetu (nie wierze, że każdy mierzył i w sklepie kupywał) no to jak dobieraliście kask? Z góry wielkie dzięki za pomoc koledzy. Pozdrawiam! :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bienio Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 (edytowane) Czy ktoś coś moze powiedziec o kaskach firmy IXS, albo najlepiej dokladnie o modelu HX 265? Tak wygląda: http://www.ixs-fashion.com/images/L/Z4265-M39.jpg Edytowane 11 Września 2007 przez Bienio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Co sądzicie o tym kasku:http://allegro.pl/item246024048_kask_m_rob...s_i_enduro.html Warto brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Jaki kask polecacie do 400zł?Pojawiło się wiele nowych na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Jaki kask polecacie do 400zł?Pojawiło się wiele nowych na allegro.Za 400zł masz spory wybór, polecam Ci AGV RC5, w tej kwocie wyrobisz sie i z goglami, pozdro. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Tylko ten agv troszke ciężki :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi