kaburas Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 cze dałem dzis koledze przejechac sie moja etka, przyjechal a tam dzwignia zmioany biegow wisi pionowo w dół. jak ją do góry max podniose to cos strzela ale bieg sie nie zmineia jak do dołu to nic sie nie dzieje, chyba caly czas jes zapiety 3 bieg musiałem ja palic na pych i dojechałem, co to sie mogło stac????????? prosze o szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 raczej tragedia. zobacz, czy nie obraca sie na wielowpuscie? jezeli nie, to musiala peknac w silniku i bez rozbiorki sie nie obejdzie. nigdy z takim przypakiem, zeby wisiala pionowo sie nie spotkalem. Twoj qmpel musial chyba po niej skakac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 przed chwila odkreciłem stopki i odkryłem że można biegi zmieniać, tylko strasznie jest długi skok dzwigni.jeszcze nigdy nie rozbierałem silnika etki. może byc tak że po zdjeciu lewego dekla coś sie zdziała, czy rozpoławianie silnika jest nieuniknione????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 zeby rozpolowic silnik i tak trzeba zdjac lewy dekiel, wiec nic nie tracisz. generalnie jednak nic tam nie wskorasz, bo automat zmiany biegow jest w srodku silnika i niewidoczny po zdjeciu lewego dekla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 dobry zwyczaj nie pozyczaj ;) zobacz czy bolec ktory tzryma sprezyny od automatu nie wylecial bo on tam siedzi na dwa razy, i tak pewnie nie zrozumiesz skoro nie wiesz jak etka od srodka wyglada bierz jakiegos znajomego ktory rozkrecal kiedys silnik od rometa i łupaj etke dacie rade konstrukcja bardzo prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 teraz juz bede o tym zwyczaju pamietal. a gdzie te sprezyny sa pod lewym deklem cze aż trzeba kartery rozpoławqiać bo nie wiem czy mam wyciagac silnik. a silniki to juz robilem od jawki50 kilka razy i od wsk125. a właśnie moto mi rozwalil koles co ma rometa :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 sprezyny sa w automacie a caly automat pomiedzy polowkami, a ten bolec jak odkrecisz od strony kosza sprzeglowego dekiel to on jest po lini prostej nad wajcha od zmiany biegow zobacz czy on tam dalej jest ;) mogl sie wygiac. albo wypasc roznie moze byc, ale to jest jedna z przyczyn mozliwe ze akurat tak sie stalo u ciebie. powodzenia pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 zlokalizowałem awarie!! otóż jak są na końcu tego wałka od zmiany biegów taki widełki co nachodza na wodzik, to puscil spaw gdzie sa przymocowane do tego wałka już ktoś to spawał i te widełki stały w miejscu a wałkiem moglem krecic ile chciałem. jest nadzieja że jak szybko to pospawam i kupie uszczelki to jeszcze posmigam na koińczących sie niestety wakajach. dzieki za podpowiedzi pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Nie spawaj bo znów Ci to ch**j strzeli.Kup nowa czesc i zrob wszystko porzadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Nie spawaj bo znów Ci to ch**j strzeli.Kup nowa czesc i zrob wszystko porzadnieprzylanczam sie do tego tak zrobil poprzedni wlasciciel charciska tyle ze spawał wodzik i tryby do wałka bo było wyrobione ;) a tak mam nowa skrzynie całą i jest gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 już ktoś to spawał i te widełki stały w miejscu a wałkiem moglem krecic ile chciałem. jest nadzieja że jak szybko to pospawam z takim podejsciem to ty daleko nie zajedziesz ;D ale zrozumiesz to jak ci sie spierdol* przynajmniej 20km od domu i bedziesz pchac i wtedy bedzies sobie pluc ze byles glupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaburas Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2005 dobra wystarczy tych batów. kupilem te widełki nowe bo akurat mamona wpadła mi w łapy. teraz tylko jeszcze poskładam i smigam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi