motorider Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Mam problem dotyczący wyboru rodzaju lakieru na moją SHL M11 (kolor oczywiście czarny). Chciałem położyć perlę lecz lakiernik powiedział, że podczas wykonywania szparunków na bazie zrobię odciski, które potem będą widoczne. Natomiast jeżeli szparunki namaluje na bezbarwnym to będę musiał wszystko zmatować ponieważ ostania warstwa bezbarwnego zejdzie z poprzedniej (podczas matowania przytrę też szparunki więc będzie kicha). Czy ktoś może mi pomóc? Jeżeli nie będę mógł malować perłą to jakiego lakieru najlepiej użyć?PSProszę o szybką odpowiedź ponieważ wszystko mam już przygotowane do malowania i powoli zaczyna wychodzić rdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Nie chodzi tylko o odciski palców, izolacja której będe używał do wyklejania miejsca pod szparunki zostawi klej, więc tym bardziej nie moge przykleić jej na świerzy klar. Mam mieszane uczucia co do naklejanych szparunków, wydaje mi się że lepiej wyglądają malowane. Jeżeli mam nie robić perły to jakiego lakieru użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 od typowej perły czyli srebrnych drobinek zawartych w bazie lepszy efekt daja lakiery wielowarstwowe, czyli:1.podkład rzecz jasna2. specjalne srebro3. kolor (mocno przeźroczysty lakier4. klar. Miałem taki lak na moto. Efekt niesamowity i nie daje takiego siowego (moim zdaniem) metalikowego efektu tylko delikatny a w słońcu niesamowity efekt 3D A ze szparunkamie to tak jak kolega wyzej powiedział łatwiej bedzie nakleic, tylko ze bedziesz miał próg. zostaje latex i do roboty. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Jest taka specjalna taśma winylowa (często w programach jej używają)- bardzo cienka, nie zostawia kleju i łatwo się ją dopasowuje - do kupienia w każdej lepszej mieszalni. Kolejność jest taka:1)podkład2)malujesz kolorem szparunków3)naklejasz taśmę dokładnie tak jak ma iść szparunek4)malujesz bazą5)odklejasz taśmę - masz piękne szparunki6)takier bezbarwny - klar Efekt: od typowej perły czyli srebrnych drobinek zawartych w bazie lepszy efekt daja lakiery wielowarstwowe' date=' czyli:1.podkład rzecz jasna2. specjalne srebro3. kolor (mocno przeźroczysty lakier4. klar. [/quote'] Zgadzam się, efekt jest nieprzeciętny. Np. chciałem osiągnąć efekt jak mają czarwone Vulcany: to przed czerwoną bazą trzeba było położyć srebrny - wtedy wyciąga pełnie barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorider Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2005 toowdie wielkie dzieki, prawdobodobnie skorzystam z Twojej rady.Czy ktoś może podać mi adres dobrej mieszalni w Warszawie? Niestety w moim mieście nie ma tej taśmy ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi