BenyWzG Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Witam chcem zmienic Olej w moim KTM EXC 125. Tu pytanie Jaki BDB olej wlac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 do skrzyni to motula expert 10w40 czytanie nie boli Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crasch Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Wiem, że temat staaaary ale mam błahą sprawę i nie widzę potrzeby zakładania nowego :-).Mam pytanie czy jest ktoś z Bydgoszczy (okolic, albo po prostu zna odpowiedz :icon_mrgreen:) i wie gdzie mogę kupić olej do mojego moto - potrzebuje CASTROL'a R2 RACINGBIKE :-). Najlepiej na fordonie :-). Dobra pytanie powyższe już nie istotne :icon_rolleyes:. Do tej pory w moim KTMie mieszanka była robiona z CASTROLem R2 Racingbike (takiego już zamówiłem) ale akurat mam inny olej i moje pytanie brzmi czy mogę go użyć do mieszanki:Shell Advanced VSX 2T Syntetyczny - co myślicie o nim? BARDZO PILNE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 o tej pory w moim KTMie mieszanka była robiona z CASTROLem R2 Racingbike (takiego już zamówiłem) ale akurat mam inny olej i moje pytanie brzmi czy mogę go użyć do mieszanki:Shell Advanced VSX 2T Syntetyczny - co myślicie o nim? BARDZO PILNE . Możesz używać oleju kazdej marki, byle by był syntetyczny. Wiec tego shella spokojnie możesz użyć. Możesz nawet lać midlanda syntetyka za 9zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crasch Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Dzięki. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey_cinnamon Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Możesz używać oleju kazdej marki, byle by był syntetyczny. Wiec tego shella spokojnie możesz użyć. Możesz nawet lać midlanda syntetyka za 9zł. Nie do końca jest to prawdą. Można, ale ogólnie nie należy zmieniać oleju, powiedzmy w trakcie żywota jednego tłoka. (czyli np. Motula800 na R2)Jestem otwarty na inne zdania, gdyż to tylko zasłyszana przez mnie opinia, jednak wydaje się dość logiczna, ze względu na zadania jakie olej w paliwie ma do wykonania. Pozdro. Edytowane 18 Listopada 2007 przez grey_cinnamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crasch Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Cóż przedtem był wlany Castrol (będę go miał, ale jeszcze nie mam) teraz wlałem Shella i mam nadzieję, że to w niczym nie zaszkodzi (i tak niedługo powracam do Castrola.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi