zielorz Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 bede probowal a mam takie pytanei idzie wyjac ten zacisk z tloczkiem bez wycigania kola bo w jednosladzie to pokazywali ;) i bylo by to znaczne uproszczenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 zielorz: raczej tak nie wyjmiesz...kolo trzeba zdjac i wtedy wygodniej i lepiej to zrobisz...,a jak to przednie kolo to ile tam,chwila moment;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 zielorz: raczej tak nie wyjmiesz...kolo trzeba zdjac i wtedy wygodniej i lepiej to zrobisz...,a jak to przednie kolo to ile tam,chwila moment;]Jasne. Przeciez zacisk trzyma sie na 2 sruby imbusowe, odkrecasz je i heja. Ja nigdy nie wyjmowalem kola przy zmianie klockow itp. zabiegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 enduroguy: a no moze i masz racje, ja tam raz wymienialem tylko klocki to i kolo odkrecalem zeby zobaczyc jak tam oska i troche odrazu tawotu dalem na nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 mnie bierze kur.....wica ;) jak mam to rozkrecac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 zielorz : a tam niema nic takiego skomplikowanego, tylko uwaznie patrz jak bedziesz rozkrecac zebys pozniej tak samo zalozyl klocki i te blaszki przytrzymujace klocki itp. itd. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Jak myslicie jaki wlac olej do skrzyni do mojej Cr (musi być syntetyk).Do mieszanki będe lał Castrola R2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 ENDURO: patrz wyzej w tym poscie- a znajdziesz odpowiedz na Twoje pyt. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ok ,sorki nie chciało mi sie czytać os początku :oops: .Ale już przeczytałem sorx jeszcze raz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Moim zdaniem nie powinniscie tak najezdzac na nasze rodzime produkty orlenu. Moto_boY Jezeli masz napisane na dekielku dot3 mozesz zalac dot3 oraz dot4. Jezeli masz napisane "only dot4" mozesz zalac tylko dot4 ! To nie sa jakies wymyslone numerki tylko globalny standard w plynach hamulcowych. I Nie wazne czy bedzie to plyn orlenu czy castrona jezeli bedzie mial napisane dot3 lub dot4 to naprawde ten standard spelnia !Podobnie jest z olejami do 2t. Na butelce zawsze jest napisana specyfikacja. Moge podac przyklady:Orlen Mixol S - Api: TA/TBOrlen 2T Semisynthetic - Api: TCJezeli macie mozliwosc napiszcie prosze jakie standardy maja wasze oleje jestem ciekawy i moze rozwiejemy przy okazji pare mitow dotyczacych super olejow ;) A czy orietujecie sie jak to jest z olejami do skrzyni biegow w 2t ? Ja majac mala wiedze nalalem do dt hipolu i teraz mam problem bo znalazlem w manualu ze powinien byc to olej o gestosci SAE: 10W/30 a hipol ma gestosc 80W/90. Jak wyglada ta sprawa w innych motocyklach 2t ? Zawsze gdy ktos na forum pyta o olej do skrzyni piszecie jaki polecacie, nie podajac jego gestosci :? przecież kazdy skrzynia jest inna, wystepuja inne przeciazenia... Pozdrawiam :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ja wiem jak to wyglada bo juz to 3 razy rozkreclem (i to jest male piwko) i skrecalem (no to jest juz duza bulka z szynka ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 ENDURO: luzik, a do mieszanki castrol R2 jest elegancki, tylko nie wiem w jakim stosunku lac- ja leje 150 ml oleju na 5 litru wachy fik554: to nie jest najezdzanie na nasze rodzinne produkty orlenu ,ale jakos do japoncow wole lac lepsze i drozsze oleje(typu castrol,motul shell itp.), do wski lalem byle najtansze oleje ;) a U mnie do motoru wymagana gestosc to 10w40 o ile sie nie myle to wlasnie tak jest :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 A co myślicie o Motulu 600 do mieszanki??I o Motulu Expert do skrzyni??10w40.Pzdr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro-bubbaa Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 jeżęli juz to ma byc motul do mieszanki do tylko 800!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Nie chcę zakładać nowego tematu, a mam pytanie. Muszę wymienić olej w swoim moto i nie wiem czy zakupić Castrola Power GPS 10W40, czy Castrol OFF ROAD 10W40?Ten pierwszy ma lepszą klasę jakościową (SJ), ten drugi (SG) niby dedykowany do motocykli terenowych, pozatym jest promocja u "olka" http://www.olekmotocykle.pl/index.php?site...e=3&s_id=344431podobno filtr gratis. Już nie chodzi o ten filtr, bo to i tak groszowe sprawy, tylko czy oba te oleje się naprawdę czymś istotnym różnią i czy wskazane byłoby bardziej zakupienie tego drugiego przy chłodzeniu powietrzno- olejowym w mojej Suzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi