Skocz do zawartości

Jaki olej do Virago 125 '97??

dark_rider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym sie dowiedziec (niekoniecznie od uzytkowników tego motocykla, bo tyvh jest raczej niewielu) jaki najlepszy olej wlac do Virażki 125 4T. Jest to silnik chłoodzony olejem i powietrzem, wiec dobór wlasciwego chlodziwa jest wazny, a ja nie posiadam manuala :) co nie moze mi nic zasugerowac :P Musze wiec zdac sie na rady bardziej doswiadczonych raiderów :roll: Ile takiego oleju może tam wchodzic?? Z góry dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Jaki przebieg?

Motocykl licznikowo ma przejechane troche ponad 15 000.... Co prawda zawsze mozna poddawac w wątpliwosc ten przebieg (rocznie wychodzą niecałe 2 tys. km. ) ale motocykl nie wyglada na katowany i nie ma żadnych problemow z silnikiem. Ladnie sie zbiera i w ogole wszystko oki, wiec nawet jakby byl krecony to raczej nie z jakiegos wielkiego przebiegu.

Wlałbym półsyntetyk 15W50

Też właśnie nad nim myślałem, szczególnie po lekturze tematu na forum o silnikach chlodzonych powietrzem a wysokich temperaturach w lecie :P W larsonie maja w ofercie Motula 15W50 za 32zł/litr co jest jeszcze przeze mnie do zaakceptowania :)

Motul 15W50 będzie dobry do takiego motocykla. Ile razy już to pisałem ?  8) .

...nie wiem, ale za każdym razem ktoś jest Ci bardzo wdzięczny, tak jak ja teraz :)

P.S tylko nie mówcie, ze nie czytam archiwum bo tak nie jest. Po prosty tego jest baaaaardzo duuuuuuzo i dotarłem dopiero do 20 zakladki... a z tym olejem to chcialem sie tylko upewnic 8)