Gość maciek_88 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Mam problem....Mam yamahe dt 80 lc 2 i kiedy ją zostawiam na noc w garazu i jak rano przychodze to jest pod nią kałuża.Wydaje mi się że jest to olej ale nie jestem pewnien:(Czym to może być spowodowane?????Pomóżcie!!!Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBA Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 no to spróbuj popatrzeć pod silnikiem czy nic nie cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Spróbuj sie dowiedziec czy to jest olej czy benzyna. Czasami jak kranika nie zakręcisz to to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek_88 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Ale ja zakręcam kranik!!!I to napewno jest olej a nie benzna.Pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 No to duzy problem obejrzec gdzie silnik jest mokry? Pozatym jak piszesz kazdej nocy jest kaluza pod DT'tka. Przeciez olej sie sam nie dolewa a 700ml by sie szybko skonczylo. Benzyna zmieszana z piaskiem moze przypominac na ziemi olej ale jeden porzadny wdech i wszystko jasne :lol: . PO prostu obejrzyj to. Skad my mamy wiedziec czy masz jakis simmering pod zebatka albo nozka zmiany biegow, czy Ci karter pekl, albo uszczelke wydmuchalo. Mozliwosci jest multum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Moze byc tak ze te 700ml wylewa mu sie stopniowo. A nie jest to moze płyn chłodniczy? Prawdopobobienstwo jest rowniez takie ze masz walnięty simmer obok pompy wodnej. Ja tak miałem, z tym ze olej mi sie nie lał, ale ciągło go do chłodzenia silnika :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Prawdopobobienstwo jest rowniez takie ze masz walnięty simmer obok pompy wodnej. Ja tak miałem' date=' z tym ze olej mi sie nie lał, ale ciągło go do chłodzenia silnika [/quote']A po czym to wnioskujesz skoro jak ten simmering walnie to nic nie kapie?? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Wiesz, mialem bardzo gesty olej w skrzyni (jakaś tutela) On centralnie jak byl zimny miał własciwosci ubitego białka od jajka 8O Takze ciezko mi powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 A czy Benzyna ma jakis malo charakterystyczny zapach ?? mi jak sie rozleje kilka kropel to czuc w caly garazu :roll: A od dawna Ci ucieka ten tajemniczy plyn?? bo jezeli to olej to watpie by cos tam bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Kiedyś przyszedlem do garazu, patrze a tam mala kaluza pod silnikiem, no wiec dokladnie obejrzalem i byl to olej ktory kapal spod stopki od biegów bo simmer(?) poprostu sie tak jakby troszke wysunął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek_88 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Benzyna ma normalny zapach i nie od dawna mi się to wylewa!!!Jutro zobacze co to może być!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Mi tez sie wylewał !! I był to simmering od zebatki i od nózki zmiany biegów !! od zebatki ma rozmiar 20x38x5 ciezko dostepny byłem w hurtowni simmeringów powiedzieli ze nawet nie da sie go zamówic :? ale ja juz sobie załatwiłem ;) a 12x19x5 od nózki kupiłem w sklepie z simmeringami za 5 zł !! :lol: chyba ze kupisz komplet simmeringów za około 70 zł !! :( o ile to simmering :D pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi