Skocz do zawartości

Pomocy!!!

Gość maciek_88
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maciek_88

Mam Yamahe DT LC2 i mam problem:Gdy zostawiam Yamahe i wracam za ok 20 min to nie chce mi zapalić i trzeba pchać.W żaden inny sposób nie zapali.Jeszcze jak ją zgasze i mam przez chwile odkręcony kranik to zaraz ją zalewa i też trzeba pchać ;) I jeszcze jak jade to w pewnym momencie dusi ja i mi gaśnie i nie chce zapalić:(Błagam was Pomóżcie.Z góry dziękuje.

heh tytuł tematu the best ;)

a co do duszenie a czasie jazdy to sprawdz czy niemasz gdzies przebicia na kabelku wysokiego napiecia. ja ostanio codziennie jezde po wylewiskach w wodzie po kolana i napoczątku własne moto dusilo sie i robilo bzyk bzyk . i okazalo sie ze woda wbijala pod fajke i robilo sie zwarcie silnik wkrecal sie na max 5000 a potem zdychal i dotego kopal po calej ramie :D

Przestaw iglicę! Z tego co napisałeś to go po prostu zalewa! Jednak z tym w czasie jazdy to miałem tak w jednym sprzęcie i trzeba było ustawić lepiej mieszankę paliwo/powietrze i wyczyścić gaźnik!

Ps. Odblokowana Yamaha??

Mam Yamahe DT LC2 i mam problem:Gdy zostawiam Yamahe i wracam za ok 20 min to nie chce mi zapalić i trzeba pchać
:) kolega ma Husqwarne i dmucha do zbiornika bo bes tego ni ch.j ach te kopki
Simak_Enduro napisał:

Przestaw iglicę!

Dupa.. dt nie ma prawa zalewać sie nawet na maxymalnie podniesionej iglicy.

Racja :lol:

zanim napiszesz pomocy bo cos sie dzieje zrob podstawowy serwis

czyszczenie i regulacja gaznika ,wymiana swiecy ,i ewentualnie kabla wysokiego napiecia zobacz na polaczenia elektryczne czy nie ma gdzies luzy na wtykach lub posniedzialych ,poprzecieranych kabli

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/