Gość maciek_88 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Mam Yamahe DT LC2 i mam problem:Gdy zostawiam Yamahe i wracam za ok 20 min to nie chce mi zapalić i trzeba pchać.W żaden inny sposób nie zapali.Jeszcze jak ją zgasze i mam przez chwile odkręcony kranik to zaraz ją zalewa i też trzeba pchać ;) I jeszcze jak jade to w pewnym momencie dusi ja i mi gaśnie i nie chce zapalić:(Błagam was Pomóżcie.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_lbn Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 sprubuj odpalac tak odkrec kranik wlacz ssanie przy wylaczonej stacyjce z 10 razy kopniak potem wlacz i kopniak ze 2 razy lub wiecej az odpali powinno pomóc :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 heh tytuł tematu the best ;) a co do duszenie a czasie jazdy to sprawdz czy niemasz gdzies przebicia na kabelku wysokiego napiecia. ja ostanio codziennie jezde po wylewiskach w wodzie po kolana i napoczątku własne moto dusilo sie i robilo bzyk bzyk . i okazalo sie ze woda wbijala pod fajke i robilo sie zwarcie silnik wkrecal sie na max 5000 a potem zdychal i dotego kopal po calej ramie :D Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Przestaw iglicę! Z tego co napisałeś to go po prostu zalewa! Jednak z tym w czasie jazdy to miałem tak w jednym sprzęcie i trzeba było ustawić lepiej mieszankę paliwo/powietrze i wyczyścić gaźnik! Ps. Odblokowana Yamaha?? Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Jak dla mnie cos z poziomem paliwa w gazniku (za wysoki), bo piszesz ze na odkreconym kraniku ja zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Przestaw iglicę! Dupa.. dt nie ma prawa zalewać sie nawet na maxymalnie podniesionej iglicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Mam Yamahe DT LC2 i mam problem:Gdy zostawiam Yamahe i wracam za ok 20 min to nie chce mi zapalić i trzeba pchać :) kolega ma Husqwarne i dmucha do zbiornika bo bes tego ni ch.j ach te kopkiSimak_Enduro napisał:Przestaw iglicę! Dupa.. dt nie ma prawa zalewać sie nawet na maxymalnie podniesionej iglicy. Racja :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 zanim napiszesz pomocy bo cos sie dzieje zrob podstawowy serwis czyszczenie i regulacja gaznika ,wymiana swiecy ,i ewentualnie kabla wysokiego napiecia zobacz na polaczenia elektryczne czy nie ma gdzies luzy na wtykach lub posniedzialych ,poprzecieranych kabli Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 bzyk bzyk Twoja zawsze tak robi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi