karol1001 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Godzina 23.30, skrzyżowanie Ulicy Rosoła i Przy Bażantarni, ja jade od strony Kabat, koleś w Peugeocie od strony Centrum i skręca w lewo do osiedla przecinając mój pas jezdni. Nie zauważa mnie bo podobno zasłania mu pasażer. Gość wyjeżdża mi bezpośrednio pod koła. Ja po heblach ale i tak wiem że nie ma opcji żebym wyhamował. W momencie jak przedni słupek zbliża się do mnie już tylko myśl "O k*rwa!" i uderzam. Przedtem nie wiem jak ale delkiatnie skręciłem kierownicą chyba jeszcze w czasie hamowania dzięki czemu nie uderzam przodem tylko pod kątem. Lagi mam nadzieje w porządku, widoczne szkody to osłona chłodnicy w drobnicy i skrzywiony hamulec nożny... Tak jak w innym temacie pisały Ryży Koń - w niektórych sytuacjach bycie Rossim nie pomoże bo gość wyjechał mi po prostu pod koło. Tym razem się ciesze że moja DT tak mało wyciąga ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek RR Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 witam,no przykro mi ze miales kolizje...dobrze ze sie opanowales i jakos z tego wyszedles...a Rossi to jest magic i dalby rade!!! Mowie Ci!!!IN ROSSI WE TRUST !!! ;)pzdRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Co na to gliny?Jak tłumaczył się gamoń? Pasażer mu zasłonił? 8O Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati1411 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 szlak mnie trafia... puszkarzse śieją ostatnio pogrom... trzymaj się bedzie dobrze szczęście że nie jechałeś szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Co na to gliny? Jak tłumaczył się gamoń? Pasażer mu zasłonił?albo pasażerka klatą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 No jeśli on skręcał w lewo przez Twoj pas to mu chyba ten pasażer na kierownicy siedział... Musiał widziec ze coś jedzie z przeciwka zanim rozpoczął manewr... idiota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Skrzyżowanie jest duże, widoczność dobra. Koleś stwierdził że w momencie skrętu pasażer mu ręką w której miał telefon przysłonił droge a ten wyjechał sobie tak ło nie przyglądając sie bliżej. Gliny na to tyle że 6 pkt. karnych i 300 zł mandatu dla typka. Mam rozwaloną osłone chłodnicy i pognieciony bak - jak sądzicie, warto zgłaszać się z tym do PZU czy osrać sprawe bo i tak mi nic nie dadzą? Do Tomka K.: Wpadam 20.08 na bemowo bo musze sie sporo nauczyć jeśli chodzi o hamowanie awaryjne i omijanie przeszkody. Myśle że gdybym nie był początkującym leszczem to udałoby się wyminąć furke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIMI Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 w momencie skrętu pasażer mu ręką w której miał telefon przysłonił droge a ten wyjechał to niezłą miał cegłe w dłoni ten pasażer :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Sacz Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Witam Mam rozwaloną osłone chłodnicy i pognieciony bak - jak sądzicie, warto zgłaszać się z tym do PZU czy osrać sprawe bo i tak mi nic nie dadzą? jasne ze tak! jak wina jest bezsoprna, gosciu dostal mandat to nawet sie nie zastanawiaj. Zglos szkode na motocyklu, jak upadles i rozwaliles sobie cokolwiek (kurtke, kask sie porysowal) to tez to zglos. Jak Cie cokolwiek boli idz do lekarza, zaraz po wypadku jest sie w szoku i nie odczuwa sie bolu (wiem z doswiadczenia). Nawet 2 dni po wypadku moze cie bloec szyja, glowa, kolana to bardzo czeste urazy u motocyklistow idz i powiedz lekarzowi ze miales wypadek i co ci dolega. Za to wszystko mozesz dostac jakies pieniadze a to nic Cie nie kosztuje. Jak chcesz cos wiecej sie dowiedziec to napisz na priv (ostatnio sam wlasnie to przechodze) Pozdrawiam i lecz sprzeta jak najszybciej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Dziękuje za rade - w takim razie zgłosze się po ubezpieczenie ;) A sprzęt i ja czujemy się całkiem nieźle - dzisiaj nawinąłem kolejne 100 kilosów :D (To i tak o 100 mniej niż wczoraj :mrgreen: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiruradom Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 jasne ze tak! jak wina jest bezsoprna, gosciu dostal mandat to nawet sie nie zastanawiaj w firmie ubezpieczeniowej zadadzą ci dwa pytania:- czy na miejscu zdażenia była policja ?- czy sprawca(ich klijęt) zotał ukarany mandatem ? w tym przypadku oba pyt. YES :P a jezeli tak - to autoamtycznie dostajesz świstki, które musisz wypełnic m.in zaznaczyc jak doszło do kolizji: masz miejscie na rysunki, opisac straty w sprzęcie oraz je zaznaczyć + ewentulane szkody osoby i mienia ;) jak sądzicie, warto zgłaszać się z tym do PZU czy osrać sprawe bo i tak mi nic nie dadzą? MYŚLE że to najlepsza okazja na dostanie jakieś kasy od ubezpieczyciela- zawsze sie przyda :D chyba ze masz na tyle żeby z własnej kielni wyciagnac i zrobić moto jak sie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Jufimiuk Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Pewnie jechales za szybko i dlatego cie nie zauwazyl :D! Dobrze ze nic sie tobie nie stalo, co ci katamaraniarze sobie mysla qwa ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi