Skocz do zawartości

Jak długi kurs?

Eryk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ile czasu mija od zapisania się na kurs prawa jazdy do jego otrzymania, przy założeniu, że zdam za pierwszym podejściem? 18 lat kończę w marcu 2006 i z prawkiem kat. A i B chciałbym się wyrobić do wakacji... (Oczywiście mniej więcej, bo w każdym przypadku jest jakaś różnica)

Kurs zaczynasz w grudniu (teoria A+B, jazdy na B). Do marca masz skonczony kurs B, natomiast co do A wszystko zależy od pogody. Zdawać radzę za jednym razem (egzamin łączony, teoria A+B i jazda B - chyba że w Warszawie można zdawać jazdy na A w tym samym terminie). Na prawko czekasz tydzień-dwa tygodnie. Myśle że do maja, przy dobrych "wiatrach" możesz już mieć obie kategorie.

Ja też miałem w marcu urodziny, rozpocząłem kurs 14 grudnia, ale różne zawirowania z kat. A sprawiły że prawko odebrałem 18 lipca. Łączny czas - 7 miesiecy.

emzet dlaczego piszesz tylko jazda na B? to nie mozna robic od razu jazdy na A?? tego samego dnia? ja tak wlasnie robilem...

a od momentu zapisania sie na kurs do otrzymania prawka minelo mi moze z 2.5 miesiaca... instruktor znajomy, jezdzic potrafilem wiec cwiczylem tylko 8'ki, punciakiem plac i trase na motocykl na miescie :( a po zdaniu egzaminu na dokument czekalem 2 tygodnie i 2 dni :P

emzet dlaczego piszesz tylko jazda na B? to nie mozna robic od razu jazdy na A?? tego samego dnia? ja tak wlasnie robilem...

chyba że w Warszawie można zdawać jazdy na A w tym samym terminie

W Krakowie nie można zdawać w tym samym dniu (to wiem z autopsji), ale np. w Tarnowie można. Wszystko dowiedzieć sie można w WORDZIE bądź w MORDZIE (MORDe mamy tylko w małopolskim :( )