miszerski Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 czy ktos z kolegow rozbierał kiedys krzyzak w rusku ( ten jedyny przy dyfrze ). czy wogole da go sie jakos rozebrac nie niszczac miseczek w ktorych siedza rolki. jezeli trzeba to zniszczyc to czy mozna kupic polskie zamienniki rolek i misek?prosze o radepozdr. ms. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Normalnie wyciągasz zabezpieczenia zegera i wyjmujesz miseczki.Powinny wyjsc bez problemu.Chyba że są zaklepane gniazda, wtedy mogą wychodzic ze sporym oporem!! :( Zamienniki ,słyszałem tylko o krzyżakach ,ponoc pasują od ruskiego MTZETA układu kierowniczego.A miseczki to niewiem :roll: Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszerski Opublikowano 31 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 wyjalem zegery i co...klops. starałem sie wybic przez jedna strone sam krzyzak aby po drudiej stronie jarzma wylazła miseczka ale zanim wyjdzie krzyzak opiera juz sie na drugim jarzmie i nie mam mozliwosci złapania miski ani jej podwazenia od srodka. nic to bede walczył nadal.z drugiej strony wniskuje ze jednak mozna to jakos rozebrac bez uszkodzeni,..nie zawsze ale mozna.. tia pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEKMT10 Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Krzyzak caly mozna kupic w sklepie z lozyskami (ja nia mialem problemu) koszt jakies 30 zl nowka, reszta lozysk tez bez problemu (np lozysko glowki ramy 6 zl)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszerski Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 hmm dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saakaszwili Opublikowano 8 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2005 wyjalem zegery i co...klops. starałem sie wybic przez jedna strone sam krzyzak aby po drudiej stronie jarzma wylazła miseczka ale zanim wyjdzie krzyzak opiera juz sie na drugim jarzmie i nie mam mozliwosci złapania miski ani jej podwazenia od srodka. Miałem ten sam problem. Rozwiązałem go trochę łopatologicznie ale skutecznie. Mianowicie rozciąłem miseczkę szlifierką i wydłubałem śrubokrętem :) Trochę po cepowemu ale liczy się efekt :(pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 próbuj próbuj, musi wyjść :), a po nowy krzyżak biegnij do pierwszego lepszego sklepu z częściami do maszyn rolniczych i pytaj o przegub do przekładni kierwniczej z MTZ z tego co pamietam :Dpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi