Skocz do zawartości

WSK 175 POMOCY

Pawel_ns
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Ostatnio zrobiłem remont silnika i teraz chce wyregulować go żeby miał wolne obroty ale za żadne skarby świata nie da się tego zrobić zapalam moto i po chwili kaiś 10 może nawet 20 sekundach ciachc gaśnie poźniej znowu zapalam i to samo co jest grane ?? Prosze Was o pomoc bo mi się skończyły pomysły wymieniłem fajke świece gaźnik przedmuchałem przeczyściłem przewód pailwa kranik zmieniłem paliwo poprostu zrobiłem już wszystko co przyszło mi namyśl i dalej nic POMOŻCIE !!

Nie wiem jak tam jest z poziomem paliwa ale to też może być. Sprawdź też połączenie gaźnika z cylindrem- lewe powietrze. Skoro odpala zapłon możesz wykluczyć ale nie do końca. Dostanie troche paliwa to pochodzi skończy mu się to zgaśnie potem znowu troche ścieknie to zapali

• 2 tygodnie później...

W końcu zlokalizowałem tą usterkę więc napiszę dla potomnych o co chodzi gdy silnik nie trzyma obrotów i nie wychodzi na wysokie obroty przyczyny są dwie :

1. Poszła uszczelka wału od strony prądnicy

2. ZAPŁON

Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi

[ Dopisane: 14-09-2005, 17:21 ]

Witam !!!

Chciałbym jeszcze pociągnąć ten temat ponieważ po wymianie uszczelki znowu ją wydmuchało ponieważ dorabiałem ja z klinkierytu z drutem w środku i nie była idealnie zrobiona pozatym miałem małe błędy w instalacji elektrycznej które powodowąły strzały w tłumnik ( wiem że to karygodny błąd za który teraz musze płacić robiąc to jeszcze raz ). Więc do sedna z czego polecacie mi dorobić tą uszczelkę z jakiego materiału ( jakiegoś łatwo dostępnego ) ponieważ w sklepie umnie nie posiadają takiej czy może ona być z tektury czy poprostu jest tam za ciepło na nią (uszczelka znajduje się po stronie uszczelniacza wału od strony prądnicy)

Z góry dziękuje za pomoc Paweł

• 10 miesięcy temu...