aLLy Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Kradziony. Numery zeszlifowano nie koniecznie, jesli koledze chodzi o numery ramy to masz racje enduroguya jesli chodzi mu o nr silnika to jest to calkiem normalne ( jesli nie ma oznak szlifowania) jednak jest z tego powodu wielki problem przy rejestracji.. np ja taki problem mam.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabu Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 tzn każdy motor nawet przed kupnem z salonu ma już nabite numery ?? bo jak pisałem moto nie było rejstrowane nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 tzn każdy motor nawet przed kupnem z salonu ma już nabite numery ??NO jasne. Przeciez numery sa nabijane przy produkcji, a nie na pierwszym przegladzie :)nie koniecznie, jesli koledze chodzi o numery ramy to masz racje enduroguy a jesli chodzi mu o nr silnika to jest to calkiem normalne ( jesli nie ma oznak szlifowania) jednak jest z tego powodu wielki problem przy rejestracji.. np ja taki problem mam.... Tia, ale dabu pisal ze wogole numerow nie ma, a jak na ramie brak to juz jakis przekret musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Kradziony. Numery zeszlifowano nie koniecznie' date=' jesli koledze chodzi o numery ramy to masz racje enduroguya jesli chodzi mu o nr silnika to jest to calkiem normalne ( jesli nie ma oznak szlifowania) jednak jest z tego powodu wielki problem przy rejestracji.. np ja taki problem mam.... :)[/quote'] To ja nie mam pojecia jak cchcesz tego swojego RX zarejestrowac jak nie masz numerów na silniku ;]]] zycze powodzenia !! sprawdzałes przy kupnie czy sa numery :>??pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 no i moze byly szlifowane no ale za taka kase to komary chodza w bdb stanie. na moj gust bedziesz musial wymeinic tlok, pierscienie, sworzen, korbowod, lozysko na wale tlok, pierscienie oraz sworzen sa w komplecie moto zapewne bylo jezdzone az nie padlo, czyli musial miec ogromne luzy jak "umarl" , a to sa ogromne sily wiec takie luzy zaraz rozwalaja pol silnika bo wszystko stuka moge sie mylic, ale jak za taka kase to bym bral, nawet jak dobity,jak cos to na czesci na bank wyjdziesz na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabu Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 mam taki problem że jest tam założony cylindyr tuningowy malossi i nie wiem czy dostane tłok do niego bo mam do wymiany, nigdzie nie moge znależć tłoka malossi moze ktoś wie w jakim sklepie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Kradziony. Numery zeszlifowano nie koniecznie' date=' jesli koledze chodzi o numery ramy to masz racje enduroguya jesli chodzi mu o nr silnika to jest to calkiem normalne ( jesli nie ma oznak szlifowania) jednak jest z tego powodu wielki problem przy rejestracji.. np ja taki problem mam.... :)[/quote'] To ja nie mam pojecia jak cchcesz tego swojego RX zarejestrowac jak nie masz numerów na silniku ;]]] zycze powodzenia !! sprawdzałes przy kupnie czy sa numery :>??pzdrspoko , da sie tak zarejestrowac, troche to trwa ale jest mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Kradziony. Numery zeszlifowano nie koniecznie, jesli koledze chodzi o numery ramy to masz racje enduroguya jesli chodzi mu o nr silnika to jest to calkiem normalne ( jesli nie ma oznak szlifowania) jednak jest z tego powodu wielki problem przy rejestracji.. np ja taki problem mam.... :) To ja nie mam pojecia jak cchcesz tego swojego RX zarejestrowac jak nie masz numerów na silniku ;]]] zycze powodzenia !! sprawdzałes przy kupnie czy sa numery :>??pzdrspoko , da sie tak zarejestrowac, troche to trwa ale jest mozliwe Jak spoko no to jestem ciekaw kiedy to zrobisz !! :P ale legalnie :lol: mam taki problem że jest tam założony cylindyr tuningowy malossi i nie wiem czy dostane tłok do niego bo mam do wymiany, nigdzie nie moge znależć tłoka malossi moze ktoś wie w jakim sklepie?? z tego co pamietam to el_kurczako ma tłok do malossi do sprzedania :evil: moge sie mylic ze to on ale ktos z forum napewno ;]]] pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Nie ja nie mam żadnego tłoka:P To Zielorz miał cylinder malossi ale chyba bez tłoka. Co do numerów silnika-da się to zrobić legalnie, zawsze są problemy ale nie maja podstaw prawnych-mój dziadek ma Mazdę E2200 i w dowodzie w miejscu numerów silnika jest "brak numeru":P Na zachodzie silnik traktowany jest jako część zamienna, Polska jest pod tym względem do tyłu, dobrze że już nie ma czegoś takiego jak numery opon :-D A podobno kiedyś były :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 no da sie , ale ja musze pisac pismo do ministerstwa i dopiero oni zezwalaja ;/// strace kolejne 1 - 2 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 no da sie , ale ja musze pisac pismo do ministerstwa i dopiero oni zezwalaja ;/// strace kolejne 1 - 2 tygodni Czyli co kradne silnik scieram numery zeby nie było nic widac i normalnie mi to rejestruja hehe dobre ;) !! DAbu nie mysl nad kupnem tego moto bo ktos kto sie zna bedzie szybszy i zarobi ładnych pare setek :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 DAbu nie mysl nad kupnem tego moto bo ktos kto sie zna bedzie szybszy i zarobi ładnych pare setek On to juz kupil chybaCzyli co kradne silnik scieram numery zeby nie było nic widac i normalnie mi to rejestruja hehe dobre !! No tak samo jakbys ukradl sobie tłok albo opone, bo teraz silnik to czesc zamienna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 DAbu nie mysl nad kupnem tego moto bo ktos kto sie zna bedzie szybszy i zarobi ładnych pare setek On to juz kupil chybaCzyli co kradne silnik scieram numery zeby nie było nic widac i normalnie mi to rejestruja hehe dobre !! No tak samo jakbys ukradl sobie tłok albo opone, bo teraz silnik to czesc zamienna ;) NO i dobrze zrobil !! :evil: Tego nie wiedzialem !! to ja sobie chyba silnik do ramy czyms przypne ! bo to nie wiadomo ! wiecie wiesniaki :( !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabu Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 mam motur w domu ale są m ałe problemy bo tłok to malossi i musze go wymienić a nie moge nigdzie znależć odpowiednika ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubZG Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Ej stary ja juz nie wiem co ty masz czy tlok czy cylinder ale tpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi