viader Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Witam.. mam pytanie co do świec w motorach.. ja mam Junaka ale mam przerobioną głowicęna 2 świece.. i zapłon bateryjny do tego z cewki samochodowej 2 biegunowej.. otóż muszę mieć 2 identyczne świece?? czy mogą być różne .. tzn o różnych współczynnikach?? jakie to daje efekty?? ktoś testował?? ma jakeiśz tym doświadczenia? proszę o kmentarzePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacpier Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 WitamNapiszę na chłopski rozum... :) powinny być identyczne. Oczywiście chodzi o wartość cieplną. Pracują w jednej komorze przez co oddziałują na nie te same obciążenia cieplne. Co do efektów...lepsze parametry spalania mieszanki a co za tym idzie lepszy rozruch zimnego silnika ,stabilniejsze wolne obroty ,"szybszy" zapłon ,pełniejsze wykorzystanie energii paliwa itpAle czy w zauważalny sposób wpłynie to na jakość jazdy ...to nie wiempzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Przedewszystkim dokładniejsze spalanie i łatwiejszy rozruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi