Skocz do zawartości

kolektor dolotowy etz 250

michasik2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no więc zastanawiam sie czy są rużne rodzaje kolektorów

kupiłem na allegro króciec i dzisiaj chciałem go zamontować. wszystko pięknie czysto itd. dokręcam śróbki i widze że gaźnik opiera się o silnik!! a guma od filtra jest strasznie wykrzywiona.

po oględzinach stwierdziłem że ktuciec który kupiłem ma tak jakby zeszlifowany jeden bok ( mocowanie do cylindra) tak że kruciec nie jest pod odpowiednim kątem i gaźnik opiera sie na silniku. czym mocniej dokręcałem śruby tym gaźnik był niżej.

powiedzcie mi czy są jakieś odmiany tych króćców bo nie wiem co robić. jeżeli są rużne odmiany to trudno ale jeżeli nie to będę chciał zwrot kasy od gościa od którego kupiłem albo dostanie negatywa a ja jakoś to dopasuję

mam zamiar zeszlifować jedną podkładkę ( ta plastikowa łączaca kruciec z cylindrem bo mam takie dwie) i jakoś to poskręcać.

Do etz 250 masz jeden kruciec o symbolu EM250, jezeli jest tak jak piszesz to znaczy ze ktoś robił z nim coś, proponuje abyś zwrócił go gościowi i kupił sobie drugi, przeciez to kosztuje 10-15zł uzywane wiec mozesz sobie pozwolic na zakup drugiego a nie kombinować

a może ten króciec był dorabiany do innego gaźnika?? bo typ pisze że miał go przy swojej etz 250.

a i ten króciec napewno był szlifowany. oznaczenie ma to samo ale widać jak sróba wyrobiła swój gwint.

[ Dopisane: 28-07-2005, 17:40 ]

jeszcze jedno pytanie na temat króćca

z jednej strony jest faktycznie oznaczenie EM 250 ale z drugiej jest liczba

jamiałem orginalnie 15 a kupiłem króciec z liczbą 5 to ma jakieś znaczenie??

gosć w sklepie powiedzial mi że to może być od TS ki

co wy na to??