Skocz do zawartości

Simmering na wale simson... Chcę się upewnić...

Marcin17Tbg
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio zauważyłem że symering na wale od strony iskrownika w Simsonie puszcza mi trochę oleju z komory wału, grzeje się też trochę za bardzo niż powinien, dzisiaj miałem problemy z wolnymi obrotami, z odpalaniem, dużo palił... Myślę że to właśnie przez ten symering :/ Iskrownik, gaźnik itp. wszystko sprawdziłem i ustawiłem. A Wy co o tym myślicie?

Pzdr

przy uszkodzeniu tego simmeringu spadają osiągi, pojawiaja sie problemy z wolnymi obrotami, rozruchem, nadmiernym dymieniem gdyż do komory dostaje sie właśnie tadroga fałszywe czy też lewe powietrze>

ps. a jesli dodatkowo zauważyłes że Ci puszcza olej to nic tylko go wymieniać

Ja z moim sisonem miałem tak samo:nie palił od kopa, dużo pił i nie trzymał wolnych obrotów.Wymieniłem go i po problemie.Wymień, to tylko 10 min. roboty.A jak nie jesteś pewny czy to ten simmering to odpal maszyne i postaw ją na koło, jak sie przymuli(spadną obroty i przygaśnie), to simmering.

odpal maszyne i postaw ją na koło' date=' jak sie przymuli(spadną obroty i przygaśnie), to simmering.[/quote']

hehe co to ma do rzeczy?

A tak poza tym to patrze dzisiaj na tego simeringa i dalej taki trochę zaolejony, podważyłem go lekko śrubokrętem a on odrazu wyskoczył... Myśle sobie albo ja tak coś przypakowałem ostatnio albo coś jest nie tak :) Próbuje go włożyć rękami spowrotem, tak z ciekawości i wszedł bez żadnego problemu :!: Ale właśnie wróciłem ze sklepu i ide do garażu go zmienić. Wieczorem napisze co i jak :)

Pzdr

[ Dopisane: 27-07-2005, 23:15 ]

No i po remoncie i fura hula jak trzeba!

Pzdr

[ Dopisane: 27-07-2005, 23:15 ]

No i po remoncie i fura hula jak trzeba!

Pzdr