Marcin17Tbg Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Witam!Ostatnio zauważyłem że symering na wale od strony iskrownika w Simsonie puszcza mi trochę oleju z komory wału, grzeje się też trochę za bardzo niż powinien, dzisiaj miałem problemy z wolnymi obrotami, z odpalaniem, dużo palił... Myślę że to właśnie przez ten symering :/ Iskrownik, gaźnik itp. wszystko sprawdziłem i ustawiłem. A Wy co o tym myślicie?Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 przy uszkodzeniu tego simmeringu spadają osiągi, pojawiaja sie problemy z wolnymi obrotami, rozruchem, nadmiernym dymieniem gdyż do komory dostaje sie właśnie tadroga fałszywe czy też lewe powietrze>ps. a jesli dodatkowo zauważyłes że Ci puszcza olej to nic tylko go wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewertas Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Ja z moim sisonem miałem tak samo:nie palił od kopa, dużo pił i nie trzymał wolnych obrotów.Wymieniłem go i po problemie.Wymień, to tylko 10 min. roboty.A jak nie jesteś pewny czy to ten simmering to odpal maszyne i postaw ją na koło, jak sie przymuli(spadną obroty i przygaśnie), to simmering. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 odpal maszyne i postaw ją na koło' date=' jak sie przymuli(spadną obroty i przygaśnie), to simmering.[/quote']hmmmmmmm możesz to troche wyjasnićchodzi o simsonka a nie jakiegoś eR-eRa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 27 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 odpal maszyne i postaw ją na koło' date=' jak sie przymuli(spadną obroty i przygaśnie), to simmering.[/quote']hehe co to ma do rzeczy? A tak poza tym to patrze dzisiaj na tego simeringa i dalej taki trochę zaolejony, podważyłem go lekko śrubokrętem a on odrazu wyskoczył... Myśle sobie albo ja tak coś przypakowałem ostatnio albo coś jest nie tak :) Próbuje go włożyć rękami spowrotem, tak z ciekawości i wszedł bez żadnego problemu :!: Ale właśnie wróciłem ze sklepu i ide do garażu go zmienić. Wieczorem napisze co i jak :) Pzdr [ Dopisane: 27-07-2005, 23:15 ]No i po remoncie i fura hula jak trzeba!Pzdr [ Dopisane: 27-07-2005, 23:15 ]No i po remoncie i fura hula jak trzeba!Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 remacie :) generalnym.. a tak z ciekawosci ile u was kosztuje simering? na gieldzie 6 zł a w sklepie 3 ,50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi