Lukas_lbn Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Siema ma ktos z was w swojej bryce dzwignie tylnego zawieszenia aby bylo wyzsze potrzebowałbym wymiarów dokąłdnych albo jak ktos ma do sprzedania to byłbym wdzieczny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Siema ma ktos z was w swojej bryce dzwignie tylnego zawieszenia aby bylo wyzsze potrzebowałbym wymiarów dokąłdnych albo jak ktos ma do sprzedania to byłbym wdzieczny Kolega wzial taka plytke metalowa, wywiercil dziury na tulejki i było dobrze. Odstep miedzy mocowaniami sam sobie zmierz:wykrecajac orginalna dzwignie podnos DT'tke do takiej wysokosci do jakiej chcesz, a nastepnie pomierz sobie co potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_lbn Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 a z czego najlepiej zrobic aby było wytrzymałe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleszcz Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Ze stali ? 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Stal zwykła może być za miekka, pamiętaj że całą siła z uderzenia będzie przechodziłą właśnie na tą dźwignie. Stal cała hartowana byłaby za krucha i łatwo by pękała. Może stal powierzchniowo hartowana albo odkuwane aluminium tylko odkucie czegoś takiego z aluminium byłoby bardzo drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 W mtxie Hd 06 są żeliwne dzwignie i jakimś cudem to wytrzymuje a przy tym waży ze 2 tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 W mtxie Hd 06 są żeliwne dzwignie i jakimś cudem to wytrzymuje a przy tym waży ze 2 tony.zależy co ma wytrzymać. mi nawet w husqvarnie raz jedna nie wytrzmała, chociaż jest zrobiona z bardzo dobrego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 zależy co ma wytrzymać. mi nawet w husqvarnie raz jedna nie wytrzmała, chociaż jest zrobiona z bardzo dobrego materiałuNo wałąnie to mnie dziwi że z dobrych materiałów nie wytrzymują a te z takiego gówna sie trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 No wałąnie to mnie dziwi że z dobrych materiałów nie wytrzymują a te z takiego gówna sie trzymają.bo nikt normalny nie bedzie mtxem skakał na torze motocrossowym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewertas Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Dorym materiałem powinna być stal 40 lub 45, zahartowana a następnie odpuszczona.Hartowanie stal utwardzi, ale jednoczeĹnie spowoduje że będzie krucha.Natomiast odpuszcenie spowoduje, że zahartowana stal stanie się mniej krucha, bardziej elastyczna, bez zmniejszenia wytrzymałoĹci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_lbn Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Mam jeszcze jedno pytanko czy te dzwignie odkreca sie z obu stron bo mam wrazenie ze te sróbi po prawej sa razem z tą dzwigienka ale moze to dlatego ze poprzedni wlasciciel malował to ?? Tak mysle ze chyba kupie to http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...7989038711&rd=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Odkrecasz nakretki, a te sruby wychodza bez wiekszego oporu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_lbn Opublikowano 27 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 tak mysle ze zetne stare akurat bedzie jak takie z opisu z www.dt125.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi