tombrider Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Witam, Planuję zakup jakiegoś motoru (do ok.1500euro typu Suzuki Gs500, Honda CB500... wiek od '85 wzwyż) podczas pobytu we Włoszech. Póki co znalazłem jedną, ale dużą, stronę z ogłoszeniami motousate.it A ciekaw jestem czy tam jest dużo komisów, czy motory są w miarę dobrze serwisowane (np. tak jak w Niemczech), czy są jakieś haczyki prawne, Wszelkie porady i sugestie mile widziane, PS. Byłby to mój pierwszy czterosów ale mam nadzieję że wykryję czy coś jest totalną padaką. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 byłem rok temu we Włoszech i sprawa wg mnie ma się tak:- motocykle są w komisach droższe niż w Niemczech- ich stan jest dużo gorszy /porównując np roczniki 98-00/ niż w germanii, ale to wynika z ciepłego klimatu i jazdy non-stopByłem w kilku komisach, mam nawet kilka gazetek 'giełdy motocyklowej'...ale nic ciekawego, ogólnie opinie o motocyklach z np. francji czy włoch /cieplejszych krajów gdzie można jeździć 10 m-cy w roku/ nie są najlepsze... Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitu Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Ja też byłem w tamtym roku we Włoszech i orientacyjnie rozglądałem się za motocyklami... Zgadzam się z Szafirem, ceny są wyższe, a stan techniczny... średni. Może to nawet nie za sprawa 10 miesięcznego sezonu, ale tego śródziemnomorskiego temperamentu :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EGON Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 odpuść sobie włochy i jedź po moto do szwajcarii.... tam na lipe ciężko trafić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrider Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 jestem i w pieciu komiso-sklepach praktycznie nic nie ma ponizej 1500euro, ewentualnie gsx1100 cbx750, zbyt duze pojemnoci. Nie wiem gdzie si€ podziewaj kilkunastoletnie motocykle. <jestem niedaleko Udine, Wenecji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Sa pewnie tak padniete, ze nie da sie ich juz sprzedac... Tam sie motocykle duzo mocniej eksploatuje niz w Polsce... Rocznik '95 moze byc porownywalny do naszego '90 czy '85... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi