chichio Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Mam pewnei pytanko. Jak sie ma sprawa z "pasowaniem" poszczegolnych wydechow do konkretnej marki motocykla, i poszczegolnych modeli tej marki.Mam na mysli kawasaki.Otoz mam mozliwosc kupienia nowiutenkiego wydechu Yoshimura rs3 do kawy zx7r. Gdzies slyszalem ze wydechy do ZR7 i ZX7R sa "kompatybilne". Czy ktos moze zweryfikowac ta informacje?Co sie by moglo stać, jeśli bym zalożyl do ZR7 wydech od ZX7R bądź np od ZX9R. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Zdaje sie, ze Grandys z Lodzi jest importerem. Moze cosik Oni tobie podpowiedza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Nic sie nie powinno stac. Ale konkretne modele wydechów są konstruowane z mysla o konkretnym motocyklu i parametrach silnika. Moze sie wiec okazac ze jezeli taki wydech zalozysz do slabszego motocykla to bedzie on powodował np spadek mocy. POza tym sama wymiana wydechu nie powinna niesc za soba innych konsekwencji o ile bedziesz pamiętał ze po takiej zmianie koniecznie trzeba wyregulowac gazniki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Hmm, wiem o gaznikach. Tylko niech jakis psec udzieli mi jasnej odpowiedzi. Licze na P.D ;]pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartusdr Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 jeżeli jest wydech sportowy tzn wersja otwarta to nie żadnego praktycznie znaczenia, powinno interesować cię tylko to czy rozstaw i ilość śrób jest taka sama, albo jeżeli wydech jest razem z kolanem to czy średnica rury jest taka sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Yoshimura RS-3 a nie jakis viper. Pytanie brzmi czy jak to zaloze to czy nie zrobie sobie jakiegos kuku z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Do tych samych pojemności są mniej więcej te same kominy. Różnica może być w kolektorach i mocowaniach - jeśli te pasują to powinno grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 OK. Ja porownywalem z kolezanki zx9r i mocowanie przy kolektorze jest takie same. Zatem git. Nowiusienka yoshirura rs-3 coraz blizej :D:D:D:D.Dzieki Antek na nfo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Zakładasz samą puchę czy kompletny układ? Bo jeśli to drugie to chętnie odkupiłbym od Ciebie kolektor... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 21 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Tylko puszke mam w planach zmienic. Nie trafilem juz okazjoanlnie kolektorow. W sumie to zalezy mi tylko na milszym dzwieku. A zepsules sobie kolektory?Jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 spaw łączący "poprzeczkę" między 2 a 3 rurą leciutko przepuszcza. :? Zamiast spawać to cuś wolałbym już używany kolektor kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 21 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Popatrz na ebay.deMOzna tam trafic graty, po bardzo przystepnych cenach.Ale powrocmy do tematu wydechu. Mam kupowac ta Yoshirurke? Oczywiscie nowa. Cena.....600 PLN :). Nawet kartonik ma i folie hehe. Kombinowal ktos z was, kiedys z takim misz-masz z wydechami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuzzek Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Popatrz na ebay.de MOzna tam trafic graty, po bardzo przystepnych cenach. dzięks! patrzyłem jakiś czas temu i nic! :-x ale jeszcze się popatrzyMam kupowac ta Yoshirurke? Oczywiscie nowa. Cena.....600 PLN za tę cenę :?: Nawet jak u siebie nie założysz to jeszcze na nim zarobisz :mrgreen:A tu http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...7986512079&rd=1znalazłem jakąś podróbę Akrapa :) i wynika z tego, że jeden model pasuje do paru 750-tek kawy, w tym zx7r i zr7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Przy okazji zadam pytanko:Jak sprawa ma się przy silnikach jednocylindrowych, przy żędówkach wiadomo trzeba wyregulować/zsynchronizować gaźniki aby każdy pracował tak samo.A jak to jest przy jednym garku, wprawdzie gaźniki są dwa ale nie są one zsynchronizowane.Najpierw działa jeden, a od pewnych obrotów silnika zaczyna otwierać się następny.Czy po założeniu przelotowej tuby trzeba coś działać przy takich gaźnikach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 27 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Yoshirura RS-3 zakupiona :).Zalacze zdjecia jak tylko ja otrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi