Skocz do zawartości

Kompatybilność wydechów

chichio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewnei pytanko.

Jak sie ma sprawa z "pasowaniem" poszczegolnych wydechow do konkretnej marki motocykla, i poszczegolnych modeli tej marki.

Mam na mysli kawasaki.

Otoz mam mozliwosc kupienia nowiutenkiego wydechu Yoshimura rs3 do kawy zx7r. Gdzies slyszalem ze wydechy do ZR7 i ZX7R sa "kompatybilne".

Czy ktos moze zweryfikowac ta informacje?

Co sie by moglo stać, jeśli bym zalożyl do ZR7 wydech od ZX7R bądź np od ZX9R.

pozdro

Nic sie nie powinno stac. Ale konkretne modele wydechów są konstruowane z mysla o konkretnym motocyklu i parametrach silnika. Moze sie wiec okazac ze jezeli taki wydech zalozysz do slabszego motocykla to bedzie on powodował np spadek mocy. POza tym sama wymiana wydechu nie powinna niesc za soba innych konsekwencji o ile bedziesz pamiętał ze po takiej zmianie koniecznie trzeba wyregulowac gazniki.

Pozdrawiam

jeżeli jest wydech sportowy tzn wersja otwarta to nie żadnego praktycznie znaczenia, powinno interesować cię tylko to czy rozstaw i ilość śrób jest taka sama, albo jeżeli wydech jest razem z kolanem to czy średnica rury jest taka sama

Popatrz na ebay.de

MOzna tam trafic graty, po bardzo przystepnych cenach.

Ale powrocmy do tematu wydechu. Mam kupowac ta Yoshirurke? Oczywiscie nowa. Cena.....600 PLN :). Nawet kartonik ma i folie hehe.

Kombinowal ktos z was, kiedys z takim misz-masz z wydechami?

Popatrz na ebay.de  

MOzna tam trafic graty, po bardzo przystepnych cenach.

dzięks! patrzyłem jakiś czas temu i nic! :-x ale jeszcze się popatrzy

Mam kupowac ta Yoshirurke? Oczywiscie nowa. Cena.....600 PLN

za tę cenę :?: Nawet jak u siebie nie założysz to jeszcze na nim zarobisz :mrgreen:

A tu http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...7986512079&rd=1

znalazłem jakąś podróbę Akrapa :) i wynika z tego, że jeden model pasuje do paru 750-tek kawy, w tym zx7r i zr7

Przy okazji zadam pytanko:

Jak sprawa ma się przy silnikach jednocylindrowych, przy żędówkach wiadomo trzeba wyregulować/zsynchronizować gaźniki aby każdy pracował tak samo.

A jak to jest przy jednym garku, wprawdzie gaźniki są dwa ale nie są one zsynchronizowane.

Najpierw działa jeden, a od pewnych obrotów silnika zaczyna otwierać się następny.

Czy po założeniu przelotowej tuby trzeba coś działać przy takich gaźnikach ?