rzemyk90 Opublikowano 22 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 TAm powinen być seger ! i po problemach az dziw' date=' ze niemcy tego nie dopatrzyli[/quote'] Powinien byc, ale go nie ma. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 To ja może sie podłącze pod temat żeby nowego nie zakładać :evil:Otóż kumpel kupił motorynke, pogrzebałem 10 minut przy niej i paliła. nastepnego dnia wyciągam ją z piwnicy w celu pojeżdżenia i dupa nie pali :D Sprawdzam zapłon brak iskry, ustwawiłem zapłon i dałem nową świece. Iskra była że trupa by zabiła :-D . popchałem ją i dupa nei pali, sprawdzam paliwo, jest. Wyregulowałem gaźnik pcham pcham, dalej nei pali ;) Wkurzyłem sie sciagam zapłon patrze zimering do wymiany. Pojechałem w burzy do hurtowniu oddalonej od Gliwic o 5-6 km. zakładam ustwiam zapłon jeszcze raz, przelałem gaźnik. Pcham, zaskoaczyła na 5 s i kapa ;) Próbowałem jeszcze ze 60 razy ją odpalic to tylko pyr, pyr i dupa :PJakbyście mieli propozycje co zrobić to plis piszcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 witam - ostatnio własnie skałdałem motorynke znajomemu i podobny problem- iskra przy mawet małym kopnieciu taka, ze zapłon elektroniczy sie chowa ( 12 mm ! kabel od masy a wali jak piorun) a za jais czas lipa. sprawa okazała sie banalna- najpierw tak przykręcali pokrywe karteru aż zamsowali przewód do gaszenia a potem cyna która nalutowane zostały pzrewody wychodzące z cewki dotykała prawie o jej rdzeń-o łepek jedenej z śrub która była przykręcona - sprezynowała ta blaszka która zakończone jest wyprowadzenie uzwojenia wtórnego na zewnatrz. Przelutowałem wszystko jeszcze raz i śmiga. Sprawdź moim zdaniem też milimert po milimetrze obwód do przerywacza i stacyjki-gaszenie podrawiam Mirek :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 madras30 napisał:TAm powinen być seger ! i po problemach az dziw' date=' ze niemcy tego nie dopatrzyli Powinien byc, ale go nie ma. [/quote']bo tam mozna założyc dwa simmeringi > jeden za drugim> bez problemu sie tam zmieszczą > a jak często sie zdaży że akurat oba ulegną uszkodzeniu> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 26 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 bo tam mozna założyc dwa simmeringi > jeden za drugim> bez problemu sie tam zmieszczą > a jak często sie zdaży że akurat oba ulegną uszkodzeniu> Dokładnie, chcialem tak zrobic, bo sprawdzalem ile jest miejsca. Napewno da sie dwie sztuki zalozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi