Kaze Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Mam pytanie. Wiem że bardzo banalne ale zostałem dzisiaj oszołomiony. Mam DT 80 i jeżdże rekreacyjnie. JAK SIE ZMIENIA BIEGI??? Zawsze zmianiałem ze sprzęgłem. A tu dowiaduje sie że ponoć w ten sposób psuje sie krzynie biegów i tzreba zmieniać bez sprzęgła. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chrosta Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 kto Ci takich bajek naopowiadał ze masz zmianiac bez sprzęgła.. Masz zmieniac ze sprzęgłem a bez nie radze jezeli nie masz tej techniki opanowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Polecam lekturę http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=29133Przeczytaj dokładnie wszystkie wypowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Wysprzęglenie powinno być krótkie, trwa do dosłownie moment, ułamek sekundy, równolegle z ruchem dźwnigni zmiany biegów - musisz zgrać to w czasie pamiętając o lekkim ujęciu gazu jak zmieniasz do góry i dodaniu jak redukujesz biegi. Musisz poćwiczyć, z biegiem czasu wyczujesz o co biega :-) POzdro, Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi