Skocz do zawartości

WSK 125 pomocy!

magneto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

szczerze mowiac to nawet nie wiem co to dokaldnie za sprzet. kupilem go za niewielkie pieniadze za sieradzem. pierwotnie mialem z niego wyjac widelec i miec do ogara ale jakos mi go szkoda. kupilem jako motor uszkodzony, gaznik niby byl popsuty i nadawal sie do wymiany. ja jednak posiedzialem przy nim ze dwie godzinki i juz smiga jak szalony. ma niesamowitego kopa i w ogole fajnie chodzi ale wymaga jeszcze regulacji.

moja prosba do was; powiedzcie mi dokaldnie co to jest za motor i ile jest warty. moze jakis kolekcjoner czy cos...:D na baku ma jeszcze PZL wiec pare lat musi miec, aczkolwiek mowia ze 1977...

http://www.bikepics.com/members/magneto/77wsk125/

z gory dzieki.

tak to jest wsk tylko skladana w PZL ŚWIDNIK

jakos po 1976r. byly produkowane w 2 fabrykach a pozniej tylko w PZL o ile pamietam,

moje kobuzy tez na baku maja PZL,

taka WSK-a w porownaniu do ogarka to rakiete,

WSK 125 mialy wytrzymale silniki nisko obrotowe, nie potrzebowaly akumulatora i nie mialy problemu z elekryka, dobre moto do nauki jazdy i mechaniki :D , nowe czesci sa niedrogie,

a jesli codzi o wartosc to mizerna zwlaszcza w takim stanie wizualnym jak twoja ale troche pracy i moze niezle wygladac wszysko pred toba

www.sokolriders.com

--- jezdze bo lubie ---

Jest to WSK MO6B3 prawdopodobnie wyprodukowana po 1978 roku (wtedy wprowadzili duzo czesci z tworzywa sztucznego jak obudowa lampy schowek na narzedzia itd) Z nieoryginalnych czesci dopatrzylem sie blach bocznych ( pochodza z poprzedniego modelu w tym powinny byc mniejsze z tworzywa sztucznego) Uciety tylni blotnik i pogiete trzymanie lampy tylniej. W sumie niewielkim nakladem pracy mozna wrocic do stanu wyjsciowego :D Jeszcze dekiel od strony magneta pochodzi od starszej wersji silnika 125.

Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS

taka WSK-a w porownaniu do ogarka to rakiete

tym to mozna pole orac:D

czyli jak uwazacie; lepiej go rozebrac na czesci i miec z tego spore korzysci materialne' date=' czy tez moze zostawic zainwestowac troche kasy, odnowic i miec korzysci...moralne:P? ja wolalbym to pierwsze bo potrzebuje zlozyc ogarka itd. ale chyba jednak zostane przy tym drugim...

jedyny sek w tym ze nie mam na nia papiera i nie bede mogl posmigac po miescie a plac dookola garazu choc jest prywatny i poliucja moze mi skoczyc, to jets za maly aby rozwinela skrzydla...

prawdopodobnie wyprodukowana po 1978 roku

na tabliczce znamionowej jest zamazane 19 i widoczne 77` to juz sam nie wiem ktory to rok.

poprzedni wlasciciel mowil ze silnik nie jets oryginalny, jets od nowszego modelu i z tego co wiem ma dekle od WFMki

a jakie duze kozysci materialne mozna miec z czesci od wski :?: (50zl wiesej niz dales)

silnikowo pzl to to samo wsk, tylko tak jak pisal kolega wstawiano troche polastykow, lampa, boczki, osloniete tylne amortyzatory.

www.sokolriders.com

--- jezdze bo lubie ---

Pełna nazwa tej WSKi to WSK M06 B3 Gil no tylko jak piszą poprzednicy ma niektóre cząsci nie oryginalne. Oba dekle są od -W-F-M-ki. ja dlamnie to 100 razy lepsze od ogara (nawet niema co porównywać). Nie wiem co Ci poradzić skoro jak ją nawet odnowisz to i tam nie wyjedziesz na ulice nie mając papierów (no chyba że załawisz je sobie).

no niby tak, ale nie mam skonczonej 16-stki i prawka A1 a zdaje sie ze nie bede go robil, ta kase przeznacze na tuning(wiekszy gaznik itd) mojej hondy.

jakie korzysci materialne? rozbiore ja na czesci- widelec z kolem dam do ogara i go wreszcie sprzedam za pareset zeta(w lodzkiem tak chgodza romety) bo juz po czesci przerobiony na crossa :) :D :) silnik zawsze sie sprzeda i jakies czesci od niego.

magneto napisał:

rozbiore ja na czesci- widelec z kolem dam do ogara i go wreszcie sprzedam za pareset zeta

Wiejski tuning jednym słowem.

akurat to nie jets wiejski tuning. juz widzialem takie eksperymenty i ladnie sie to prezentowalo, a dla oslody dodam ze bede mial jeszcze bak od MZ:D:D:D