Buła Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 padło mi ładowanie w MZ ETZ 250,podejrzewam o to prostownik napięcia,i teraz mam kilka pytań :?: ,czy spotkał się ktoś z was z diodą o oznaczeniu BY 238,poniewarz ja mam taką zainstalowaną pomiędzy diodą SY 170/2 VO a diodą SY 171/2 W2.,ta diodę mam zainstalowaną na ścierzce łączącej wyzej wymienione diody,czy kturaś z tych diód mogła się spalić,i czy dioda o oznaczeniu BY 238 jest potrzebna bo nigdy się nie spotkałem z taką diodą w rzadnej MZ.z góry dziękuje za każdą odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 od przepalenia 1 diody nie pada ladowanie, chyba, ze robi zwarcie, ale to mialbys maly pozar. standardowy prostownik posiada 9 diod, przy czym: 6 to diody mocy SY i 3 diody potrzebne do reglera. sprawdz raczej regulator, szczotki, wirnik. wrzuc fote, bo ciezko sqmac, diode wlutowana miedzy diody :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 ciezko sqmac' date=' diode wlutowana miedzy diody[/quote'] zapewnie nie chodzi o SY, tylko o te drugie (czarne, podluzne) najlepiej to wez mieernik do lapy i sprawdz czy diody przewodza tylko w jedna strone. Ja mialem jedna diode typu SY 170 walnieta, ale po wymianie nie zauwazylem jakiejs poprawy szczegolnej :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 9 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 zapewnie nie chodzi o SY' date=' tylko o te drugie (czarne, podluzne[/quote']jezeli tak, to pikus, tak ma byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 9 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2005 dzieki za odpowiedzi,patrzyłem miernikiem te czarne przewodzą tylko w jedną stronę za to pozostałe przewodzą w obydwie,czy tak ma byc?,jeszcze nigdy przy ładowniu nie grzebałem więc nie znam się na tym,a co z ta diodą BY 238 bo nigdy takiej nie widziałem w MZ,sprawdze też regulator,moze to prze niego, :-x [ Dopisane: 09-07-2005, 13:40 ]chętnie bym wrzucił fotki ale nie mam jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 12 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2005 dzieki za odpowiedzi,patrzyłem miernikiem te czarne przewodzą tylko w jedną stronę za to pozostałe przewodzą w obydwie,czy tak ma byc?,jeszcze nigdy przy ładowniu nie grzebałem więc nie znam się na tym,a co z ta diodą BY 238 bo nigdy takiej nie widziałem w MZ,sprawdze też regulator,moze to prze niego, :-x [ Dopisane: 09-07-2005, 13:40 ]chętnie bym wrzucił fotki ale nie mam jak hmmm czy to mozliwe zeby wszystkie diody sie naraz zjaraly? A moze zle mierzysz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 13 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 juz sam nie wiem co może być patzryłem wczoraj ale nic nie moge wymyślić, :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi