CosmoSquig Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Podobna usterka wystapila u mnie w kawie KDX125. Winnym okazal sie brudny i zle wyregulowany gaznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 od odpalania jest czujnik luzu Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 od odpalania jest czujnik luzua nie słyszałeś nigdy o tym, że można motor odpalić na biegu ino ze wciśniętą klamką sprzęgła ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thror0 Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 kurcze ledwo co zrobilem ten czujnik przy klamce sprzegla (tzn odlaczylem go) to teraz mam kolejny problem z zaplonem. Na luzie pali a jak wrzuce bieg to od razu gasnie :/ co to moze byc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 chyba dalszy ciag przygody z czujnikiem muisz pogrzebac a co z czujnikie m zrobiles odlaczyles w ogole czy zwarles kabelki doniego idace i zaizolowales bo ja mam polaczone ze soba i zaizolowane Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thror0 Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 czujnik przy sprzegle odlaczylem tam gdzie jest ta wtyczka takze na pewno kabelki sie same nie sykają. Ale teraz gasnie inaczej czyli od razu jak wrzuce bieg. co moze odcinac zaplon zaraz po wrzuceniu biegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 prawdopodobnie to czujnik położenia stópki,u mnie podchodzą trzy kabelki (czarny i jakieś tam dwa kolory, niepamietam)czarny to masa jak ją zewrzesz z jednym z tych kolorowych to albo zapali ci się kontrolka położenia stópki (jak posiadasz takową) albo twój problem znikniekombinuj, masz tylko dwie możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thror0 Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 hmm sprawdzalem juz ten czujnik: zlozylem nóżke, odpalilem na luzie, na luzie wcisnąlem ten przycisk kolo nóżki i zgasl -> wychodziloby na to ze na luzie ten czujnik tez odcina zaplon u mnie czyli chyba na biegu cos innego odcina zaplon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 ja mam w ogole wypiety i dolny i gorny czujnik kabelki do niego idace sa razem zlaczone schowane pod siedzeniem i zaizolowane zostaje jeszcze czujnik luzu u mnie jak odlaczylem czujnik to nie krecil rozrusznik a tylko tak moge odpalic moto tak jak na biegu nie odpale moto mimo wcisnietego sprzegla Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thror0 Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 dobrato jeszcze tylko pytanko gdzie ten czujnik luzu jest ;) od niedawna mam motor co nie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 poszukaj kolo dzwigni biegow powinien byc pojedynczy kabelek wpiety w czujnik i wkrecony w karter Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi