lasuch86 Opublikowano 30 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2005 Co mam zrobić jak silnik mi sie zagrzeje to traci na mocy i z cylindra dochdzi jakiś dziwny dźwięk jakby sie zacierał. Cylinder był po szlifie i dotarty, wymienione pierścienie o troch jeżdżone. Puźniej WSKa była odstawiona na 10 lat. włąsnie ją wyremontowałem i nie wiem co mam z tym zrobić. Prosze was o pomoc:-) z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 jak to co tłok ci kolego puchnie, albo dluga droga cierpliwego docierania albo szybko wymien na porzadny np. z Almotu tylko wstepnie wygrzej go dobrze, niestety trzeba bardzo uwazac na "dzisiejsze" materialy, chyba ze jest druga sprawa i uzywasz za uboga mieszanke....:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasuch86 Opublikowano 1 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 Tłok jest że się tak wyraże z epoki. Mieszanka to raczej też nie będzie bo silnik zanim się zagrzeje to chodzi idealnie, a to właśnie zimyn potrzebuje bogatrzą mieszanke. Pojeżdże jeszcze troche i zobacze może się dotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 1 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2005 zobacz też jak masz ustawiony zapłon bo na bank masz za wczesny. Te dziwne dźwięki to pewnie spalanie detonacyjne. Też tak kiedyś miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 jestem za tym co napisał MOC,tez mi się wydaje że puchnie ci tłok,też kiedyś miałem podobnie w wuesce 175,jak się zagrzała to silnik stawał okazało się że tłok puchnie,niestety materiały z jakich robią części w dzisiejszych czasach są do bani,oczywiście nie wszystkie.wymieniłem wtedy tłok i było ok.,jak mozesz to wymień tłok lub wygotuj go w oleju,słyszałem o takiej metodzie podobno działa ale ja nie sprawdzałem,pozdro :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 kolego a w tym twoim nicku to nie powinno byc 7.62 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 jesli jeszce nie zrobiles wymontuj tlok nagrzej palnikiem i do obrobki tokarskiej pod dokladny wymiar teraz tloki robia z takiego gowna ze puchna jedyna mozliwosc o jakiej slyszalem to wlasnie taka jak teraz powiedzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 11 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2005 nie zadnym palnikiem bo nierowno go nagrzejesz tylko w jakims starym piekarniku badz w garnku z olejem tyle ze to wymaga jakiegos osobnego pomieszczenia...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 11 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2005 kolego a w tym twoim nicku to nie powinno byc 7.62 ;) błąd w sztuce :oops: :oops: :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi