Matt Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Co moze byc powodem wyrzucania oleju z silnika przez gumke u gory w MZ?? Jak sie uzupelnia olej w przednich amortyzatorach, oraz jaki to olej?? o ile sie uzupelnia :) PoZdRo Cytuj Wielki powrót!http://www.bikepics.com/members/matt150/03sv1000s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Chodzi ci o ta gumke to wlewu oleju ?? Jesli tak to moze masz za duzo oleju albo ta gumka jest nie zbyt - najlepiej kup nowa, kosztuje zapewne pare groszy. Olej w amortyzatorach musi byc, olej to amortyzol. A co do tego jak sie uzupelnia to chyba na takiej zasadzie ze musisz sciagnac blotnik, kolo i pociagasz za dolna czesc i zchodzi z tej gornej no i lejesz (przynajmniej w simsonie tak bylo lecz mysle ze w mz tak samo bedzie) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 olej w przednich amortyzatorach uzupełnia sie po odkreceniu takich dużych śrub na górze chyba klucz 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 chcesz dolewac oleju do tej breii, która tam powstała< jest>wylej to czym prędzej!!jesli ktos moze Ci pomóc to wystarczy że podstawisz pod centrala moto jakieś 20-30cm<solidny kamień lub podobne> odkręcisz śruby na czole lag< u góry> oraz na dolnej półce i delikatnie możesz wyjmować całe przednie zawieszenie bez rozbierania koła i błotnika> potem wylewasz stary olej zalewasz nowy w ilosci 250ccm< TEGO NIE JESTEM PEWIEN :oops: > i składasz wszystko razem <jeśli oczywiscie masz kogos do pomocy> chociaz jak sie człowiek uprzepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Ja przednie zawieszenie w ETZ 250 zrobilem calkiem sam bo nie mial mi kto pomoc tego dnia i jakos dalem rade wiec i Ty tez dasz rade :)Moj przedmowca dobrze mowi:chcesz dolewac oleju do tej breii, która tam powstała< jest> wylej to czym prędzej!! Ja u siebie mialem taki syf ze nie wiedzialem czym mam to wyplukac zeby wszytko wylecialo :) PozdroMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi