szajbz Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Wiem że miało nie być takich odpowiedzi' date=' ale ciekawi mnie czemu akurat te dwa modele upatrzyleś? 8)[/quote'] Bo nie dostane kasy na motor Używany, moge kupić tylko nówke, i w tej cenie znalazłem dwie nówki, a słyszałem ze Rieju wymiata na zawodach i kumpel ma supermoto z silnikiem od Rieju, chyba zainwestuje w tuning Rieju. Pozdro:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Bo nie dostane kasy na motor Używany' date=' moge kupić tylko nówke, [/quote'] i tego wlasnie nie rozumiem ... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 chlopak musi byc dziany... ale za to kupisz nowke RX'a , a ona juz chyba lepsza od tych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbz Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Ten kto mi stawia motor, nienawidzi używanych, cóz dla mnie to i lepiej.Pozatym przesiadam sie z MZetek na krosa wiec jakiś KTM to by były zawysokie progi :)Pozatym niechce wyjść na jakiegoś rozpieszczonego fakera.Pozdrawiam. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 skoro przesiadasz sie z eMZetek 50'tka moze byc dla ciebie nie wystarczajaca :) Wiem ze nie chcesz kupic uzywki, ale za taka kase wyrwal bys kozackiego KTM'a , jakas 125'tke zeby cie zbytnio nie zwywalalo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbz Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Jak MZ ma około 14KM a Rieju po tuningo podobno około 19KM i lżejszy 2 razy :) Jak sie moc zmieni mniedzy 19mm a 21mm gaźnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 ja na poczatek zawsze wole uzywke bo nie szkoda jej az tak "zniszczyc" nie wlasciwa eksploatacja wywrotkami itp. A po mztce to minimum 80 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Jak sie moc zmieni mniedzy 19mm a 21mm gaźnikiem? Troszke tak... lecz bedzie wieeecej palil :)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 szajbz napisał:Jak sie moc zmieni mniedzy 19mm a 21mm gaźnikiem? Troszke tak... lecz bedzie wieeecej palil pzdrI bedziesz musial krecic sprzet sporo wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbz Opublikowano 28 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 I bedziesz musial krecic sprzet sporo wyzej Nie skumałem treści tego przekazu :)Można prościej?Pozdrawiam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 tzn ze sprzet bedzie pokazywal swoja cala moc przy wysokich obrotach , mowiac jeszcze prosciej... bedzie mial duzego buta jak odkrecisz mocno manetke.. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 ale w mz jest inny moment obrotowy co tez ma znaczenie.ta moc jest oddawana z łatwoscia przez wieksza pojemnosc silnika! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2005 Im wiekszy ganik tyk krzywa mocy przesuwa sie w góre obrotów.czyli im wiekszy tm masz wikesż amoc ale mnieszy uzyteczny zakres obrotów.ale w mz jest inny moment obrotowy co tez ma znaczenie.ta moc jest oddawana z łatwoscia przez wieksza pojemnosc silnika! Wieskza pojemnosc = wieszky moment ale zmniając gaźiki moment też przsuwamy w góre. MZ to uzytowy i nie wysliony motocykl dlatego ma spokojna charatkerystyke i oddaje moc juz na srednich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajbz Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 Czyli teraz już wszystko jasne :)Jednak 19mm bedzie najlepszym wyborem?Dzięki za rady.Jaki moze być najmocniejszy cylinderek do Miranelli AM?Pozdro. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 mysle ze maxymalnie 80.jesli mowimy o fabrycznej 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi