hormon Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Witam kolega posada suzuki RM 125 z 90 r , szukal tłoka do swojej suzi i za nic w swiecie nie dal rady znalesc . Poprosil mnie abym popytal sie o kopletny silnik do rm125 tylko jakis mlodszy 96 - ... Moze macie jakeis namiary na owy silnik lub orientujecie sie gdzie moge go dostac . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 http://www.danmot.com.pl/vertex_offroad.htmlRM 125 Pro Forged 90-99 54,00 53,95 53,96 53,97 53,98 440 zł tu niby jest Z całym sinikiem i to na chodzie to strasznie ciężko bedzie. Za zyczaj są same ramy z zakatowanym silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 25 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Wszystko ładnie pieknie ale kupel ma sforzen 14 mm a w tych tlokach pewnie jest 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Wszystko ładnie pieknie ale kupel ma sforzen 14 mm a w tych tlokach pewnie jest 15Tego nie wiesz napewno a zadzwonic to żaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Rozmawiałem juz z kolegą Hormona. I specjalnie pojechałęm zmierzyc na live tłok, który tak samo jest przystosowany do tego rocznika i srednica sworznia wynosiła 15mm.Wydaje mi się, ze był tam kiedyś jakiś patent z innym korbowodem, bo Wujek Stasiek miał akurat pod ręką taką korbe z pasującym tłokiem :D Bo innego wyjścia nie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 hm.. .no to niech wujek zdzisiek rozwierci tłok o 1 mm :D jedyne co mi przychodzi do łba.. .w sumie zabierająć po 0.50mm nie osłabisz tak tłoka a wszystko bedzie działac.. Pozatym spisz nr silnika i zadzwon do autoryzowanego serwisu suzy i spytaj czy to jest napewno silnik od ytego modelu.. albo poproś zeby ci wysłali fiszki z ogólnym obrazem silników od RMa na przełomie 82-99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 a moze mozna sworzen stoczyc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 hm.. .no to niech wujek zdzisiek rozwierci tłok o 1 mm :D jedyne co mi przychodzi do łba.. .w sumie zabierająć po 0.50mm nie osłabisz tak tłoka a wszystko bedzie działac.. Pozatym spisz nr silnika i zadzwon do autoryzowanego serwisu suzy i spytaj czy to jest napewno silnik od ytego modelu.. albo poproś zeby ci wysłali fiszki z ogólnym obrazem silników od RMa na przełomie 82-99 O ile wiem to raczej jeżeli otwór wynosi 15mm, a sworzeń ma 14mm to nie ma po co rozwiercac tłoka :D Wiec raczej pan Ździsiek powinien dolepić troche poxiliny 8) jak już. Polak Potrafi :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 to moze taka pasta do luznych gwintow posmarowac ale potem moze byc ciezko wybic po 2 mozna sie popytac ile maja inne sworznie od setek po 3 dorobic sworzen z odpowiedniego materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 najlepiej dorobić sworzeń tylko będzie to na pewno dużo kosztowało jeśli chce mieć taki jak seryjnie albo mocniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IG?A Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 heh.. sorka za głupi bład :oops: a co do tych wymiarów sworzni to lipa bo przecież sworzeń ma wejsc w główke korbowodu a tam juz nie mamy możliwości kombinowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 bo przecież sworzeń ma wejsc w główke korbowodu a tam juz nie mamy możliwości kombinowania...zawsze możesz dać większe igiełki w łożysku igiełkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FosGate Opublikowano 26 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2005 hormon sluchaj mialem kiedys tez rm ale 89 i tez byl sworzen 14 wiec identyczny tlok taki co rm z tych rocznikow to ma MTX 125 ja kupilem od tego tokarz mi tylko zrobil cylinder i smigalem wszystkie wymiary sa takie same !!!!! MTX 125 = RM 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 o FosGate dzieki za info jutro przekaze je kumplowi , a tak apropo to łądnie latałes na tym tloku nie czułes spadku mocy itp , a i co ci tokaz jescze w tym cylindrze robil :?: i jescze jedno pytanko ile dales za ten tłoczek moze masz jescze jakis sklepik online w ktorym dostane taki tłok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FosGate Opublikowano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2005 sluchaj latalo mni sie tak samo:) co do cylindra to wstawialem nowa tuleje a w sklepie to ja nawet nie wiem jakim kupowalem bo bylo to pare laty temu;/ ale napewno nie online tylko w poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi