zima Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 witam sam juz nie wiem co padlo jesli ktos moze mi pomoc bede wdziecznystycznik obok aku robi cykcykcyk,rozrusznik nie buja,wymienilem kostke ze stycznikiem sytuacja wciaz ta sama.probowalem rozrusznik na krotko...nie kreci,nie wiem czy szczotki nie sa zuzyte (ok 2-3 mm do przewodu)sprobuje je dzis wymienic.dodam jeszcze ze napiecie na aku jest 12,6 a w momencie jak wciskam start spada do 5-6V.czy ktos ma jakis pomysl?wczoraj zrobilismy butle gorzalki dlubiac przy nim,dzis sytuacja sie powtorzy.moze lepiej kupic nowe moto zanim wypijemy morze wodki:-) pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 aku do dupy - tyle w temacie wsadz inne i sproboj, mozesz nawet na kable z samochodu odpalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zima Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 w tym szkopul ze aku wymienilem na nowy i padl mi juz drugi raz w ciagu dwoch miesiecy(w tym czasie mialem "czarna swiece" ale juz jest okej dzieki tobie pewnie tez:-)ide do sklepu spytac goscia czy szczotki sa okej jesli nie to pomysle nad tym i puszcze go dzis na aku od auta.dzieki dam znac jak poszlopozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 dla zainteresowanych wyjasnie zjawisko cykania: wciskamy start, prad plynie przez cewke przekaznika rozrusznika, ta zalacza rozrusznik, ktory zre duzo pradu. cewka do swojej pracy potrzebuje kilkansacie mA (czyli nic), ale wymaga (dla instalki 12V) minimum 10V zeby sie wzbudzic. kiedy rozrusznik zre prad (czyli zaczyna krecic, lub chce krecic) przy slabym aku napiecie spada, i jezeli spadnie ponizej 10V rozlacza sie przekaznik (za niskie napiecie jest, aby byl wzbudzony). kiedy rozlaczy sie, to wtedy rozlacza obwod rozrusznika, napiecie wraca do normy (czyli 12V) a to znowu wystarczy do zalaczenia przekaznika. ten znowu zalaczy rozrusznik, napiecie spada i rozlacza sie przekaznik i ... tak w kolko. to tykanie to wlasnie zwora przekaznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zima Opublikowano 24 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 naladowalem aku,zalozylem nowe szczotki,zamontowalem rozrusznik i....odpalil.nie mialem czasu juz go regulowac ale dzis ustawie obroty(czyscilem gaznik),poglaszcze go troche i w trase.dzieki zapomocpozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzuAKP Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 a w mojej yamasze jak odłącze aku to wogole światła ani nic nie świeci!:/co radzicie??// a w mojej yamasze jak odłącze aku to wogole światła ani nic nie świeci!:/co radzicie??// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2006 Mi bez aku nie swiecila stopka i tylne swiatlo... Zalezy od instalacji... Spraw sobie dobry aku i sprawdz czy ci wogole go moto laduje :flesje: POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzuAKP Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Mi bez aku nie swiecila stopka i tylne swiatlo... Zalezy od instalacji... Spraw sobie dobry aku i sprawdz czy ci wogole go moto laduje :D POZDRO dzisiaj kupiłem nowiutki bezobsługowy aku i zmierzyłem ładowanie i nie ładuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 No to musisz oddac najlepiej do elektryka ktory ci sprawdzi co nie dziala i jak trzeba to wymini :/ Chyba ze sam dobrze sie znasz na tym i wiesz na jakiej zasadzie codziala :D POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi