Icea_PL Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Witam!Otoz ma totalnie zatarty silnik i spore luzy korbowodzie (luzy w pionie :/ ). Zamiast kupowac nowego cylindra nominalnego zdecyduje sie od razu na tuning. Gdzie moge dostac korbe (o ile sie nie myle wlasnie to musze m.in. wymienic), lozyska na wal i caly kit tunningowy do aprili... ?Chodzi naturalnie o warszawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Jeżeli wawa to motoroma. Jeżeli chcesz wysyłkowo to www.sklep.mieloch.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Jeżeli wawa to motoroma. Jeżeli chcesz wysyłkowo to www.sklep.mieloch.plTo teraz mam pytanko, czy Tuareg50 ma ten sam silnik co RX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 na 99% tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtcross Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Mam nową włoską korbe do takiego silnika. Pchne za tania kase. Jak cos to PW lub gg 3824424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Chcialem od razu spytac, gdyz nigdy nie bawilem sie sam w jakies wymiany przy wale. Gdy juz rozbebesze silnik i dostane sie do walu - czy nie bede mial problemow z wymiana korby? Potrzebne beda do tego jakies specjalne narzedzia? ... przydala by sie serwisowka :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 czy nie bede mial problemow z wymiana korby? Potrzebne beda do tego jakies specjalne narzedzia? Sam tego raczej nie zrobisz. Musisz isc do zakładu gdzie przeprasują Ci korbowód. U mnie za taki zabieg biorą 30zł ale widze że jesteś z Wawy więc przygotuj z 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 22 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 czy nie bede mial problemow z wymiana korby? Potrzebne beda do tego jakies specjalne narzedzia? Sam tego raczej nie zrobisz. Musisz isc do zakładu gdzie przeprasują Ci korbowód. U mnie za taki zabieg biorą 30zł ale widze że jesteś z Wawy więc przygotuj z 50. Ok. dzieki. Otwieram powolutku silnik ... pierwsza reakcja: - **** wiecej tych zebatek nie mogli wsadzic ?! 8O -- ja nie wiem jak ja to zloze :banghead: - dobrze, ze mam cyfre. [ Dopisane: 22-06-2005, 13:24 ]Wszystko fajnie, ale nie dam rady sciagnac magneta - nie mam odpowiedniego sciagacza... a druga strona juz prawie rozkrecona :? ... no coz - silnik laduje w serwisie :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 odkrec srobe z magneta i zacznij kopac starter na wylaczonym zaplonie czasem jest tak ze magneto pusci;] i zdejmiesz rekami sprawdzane w WSK;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 23 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 odkrec srobe z magneta i zacznij kopac starter na wylaczonym zaplonie czasem jest tak ze magneto pusci;] i zdejmiesz rekami sprawdzane w WSK;] ehhh... zeby to ja mial kopniak - ukradli mi w pewnej wsi 8O 8O :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 www.aprilia.waw.pl Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Ja żeby sie dostać do simmeringów na wale musialem zdjąć kolo zamachowe...razem z Greedo wzięliśmy 2 śrubokręty i zaczęliśmy z dwóch stron podważać po wcześniejszym odkręceniu srubu.Podważylismy troszke,zakręcilem rozrusznikiem i zdjęliśmy,bez zadnych ściągaczy.A więć-jak masz problem ze ściagnieciem kola zamachowego to wal do mnie albo do Greedo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 23 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 big thx... ale jestem zdecydowanym przeciwnikiem takich operacji. Srubokretem kola zdejmowalem w komarku, wsce czy mz. Ale nie w miare nowoczesnym wlochu.Jutro silniczek jedzie do serwisu, ktory wskazal mi linkiem avalon. Oddam-niech stuninguja, wyreguluja. Wroce z wyjazdu moto moze bedzie gotowe :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Oddaleś do Aprilii na Modlińskiej? :!: :?: To Cie ladnie skasują...przynieś walizke pieniędzy... :? pójdziesz z torbami :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 23 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Oddaleś do Aprilii na Modlińskiej? :!: :?: To Cie ladnie skasują...przynieś walizke pieniędzy... :? pójdziesz z torbami :roll:Jeszcze nie, jutro mam zamiar to zrobic ... jak nie na Modlińska to gdzie do złodziejskiej motoromy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi