Jerry Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Witam,chciałem się z Wami podzielić "przygodą" w której miałem okazje uczestniczyć ostatnio, Wracałem sobie z wycieczki. Niedziela - piękna pogoda , suchuteńko, itd. Po minięciu tabliczki z terenem zabudowanym (dla znających teran Jelenia Góra kierunkek Wrocław) jest piękna długa prosta.Postanowiłem ciutkę mojego bandziorka zakręcić. I dobrze, że tylko do prędkości 140 km/h. W obydwie strony jadą katamarany i jak przystało na niedzielne popoludnie są panowie w kapeluszach jadący dość ciekawie jak również inni, którzy się spieszą.I tak sobie spokojnie zaczałem wyprzedzać i nagle ku mojemu straszne zdziwiniu widze w naprawdę bliskiej odległości widze swiecące swiatełka stopu. Jak również to, że szybciutko zbliżam się do pojazdu a on nie zmienia swojej pozycji.No i się zaczęło. Szybkie odruchowe hamowanko i oczywiście zblokowane koło kierała zaczęła się kręcić w obydwie strony.Jak już praktycznie zrobiłem rachunek sumienia to jakaś podświadomościa udało mi się odbić i lekko przechylić moto tak że z prawej strony wyminąłam samochód a tam czekała druga niespodzianka czyli rów z wielką trawą.Jakoś się wybroniłem walcząc z prędkością i równowagą na moto. I po około 50- 70 metrach udało się maszyne zatrzymać. Jedyna szkoda to urwale lusterko w samochodzie i stres.Oczywiście co było przyczyną:koleś jadący wcześniej nagle wpadł na pomysł że chce w prawo skręcić - zapomniał właczyć kierunek. A cała reszta hamowała żeby w tył nie wjechać. Kurcze uważajcie bo z każdej strony czycha niebezpieczeństwo!!! narka Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 A koles z puszki co?? niezucal sie o lusterko? Miales duzo szczescia oby zawsze ci sprzyjalo:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 wyobraz sobie ze pierwszy raz z taka sytuacja sie spotkalem, koles byl w wiekszym szoku niz ja, jego pasazerka stwierdzila ze jak widziala cala sytuacje juz miala w reku komore zeby na pogotowie krecic. Koles natomiast czesc zaistnialej winy wizal na siebie, wymienilismy sie wizytowkami nawet zadnego protokolu nie spisalismy, policji tez nie bylo. Ma wymienic lusterko i zadzwonic i mamy sie dogadać. pozdro PS. Tak szczescia naprawde mialem sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Moze to 140km/h w miescie to jednak troche za duzo i zamiast robic przyspieszone rachunki sumienia wypadaloby bardziej panowac nad prawa reka? Drogi sa juz tak zapchane, a idiotow w katamaranach z dnia na dzien coraz wiecej, ze mocniejsze odkrecanie robi sie w miare bezpieczne chyba tylko o 4 rano, gdy wszyscy jeszcze spia :evil: . Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 zgoda w mieście na pewno tylko że tabliczka z końcem terenu zabudowanego została minięta jakiś 1km więc można powiedzieć, że prędkość przekroczyłem o około 50 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Ja z kolegą miałem podobną sytuacje.jechaliśmy sobie MZ 150 we dwóch po prostej drodze i zaczynamy wypszedzać malucha który się strasznie wlókł.nagle gościowi z malucha chyba się przypomniało że musi skręcić bo bez żadnego kierunkowskazu ani bez niczego skręca sobie w lewo.dobrze że nie było chodnika na poboczu bo nie wiem jak by sie to skończyło.MZ ścinaliśmy już praktycznie po piachu.Pozdrawiwam i uważajcie na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi