Anarch Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 bry, mam okazje tanio kupic tloki z pierscieniami do czesi, sa grupy selekcyjnej B, ja mam gary A i C nominalne wszystko, roznica to 0,01 mm czy bedzie niedobrze jesli kupie innej grupy?zalezy mi na szybkiej odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyclon Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 grupy selekcyjne są po to by obnizyć koszt produkcji i ułatwić montaż. Więc zasadniczo nie ma znaczenia z której grupy co podobierasz o ile części bedą pasowały do siebie z odpowiednim luzem (czyli takim jaki przewidział konstruktor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Wymiana samych tłoków bez szlifu daje marny efekt. Ja zawsze jak wymieniam tłok to razem ze szlifem. Kiedyś jak oddałem cylinder do szlifu (34 000km) to przeskoczył z nominału na drugi. Jaki przebieg ma twój motocykl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 Moj motocykl tez jeszcze "jakos" slabo ale jezdzil...chcialem wymienic tez sam tlok, odradzono mi taki zabieg i nie zaluje ze tak sie stalo bo tak samo jak "mzpower" jak zanioslem cylinder do szlifu to przeskoczyl mi z nominalu na drugi szlif :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi