krzychu-985 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 Witam . Posiadam aprilke af1 40 z 92 r silnik AM3 i mam taki problem. Gdy jade na wsyzstkich biegah jest w pozadku a na osttanim od kolo 7 tys zazaczyna go mulic tak jakby mu brakowalo paliwa. i jest tak nagle nim szarpnie jakby mial nagle zamuli . Czasami znowu jedzie nornalnie! Bardzo zadko ale czasami tez jak sredukuje to i na nizym tak jest ale raczej zadko. Coto mzoe byc. Gaznik rozlozylem do czynnikow pierwszych idelalnie wyczyscilem fakt byl troszke brudny ale dalej to samo filtr powietrza tez czysty a nawet prubowalem jazdy ebz i to samo kranik byl zasyfiony ale po oczyszczeniu to samo. Dodam jeszce ze mam to od kiedy troszke przegrzalem silnik. Tyle ze wtedy wogukle nietrzymal oborotow gasl itd al teraz po malym czyszczeniu itd tylko to wystepuje. Prosze o pomoc bo juz niemoge tak jezdzic. Jeszce c do paliwa to jest dobre tylko olej za 7 zl: :roll: ale wczesniej jezdzilem na takim i bylo ok. Eh prosze pomozcie pzdr :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 Nie wiem co to może być ale do bądż co bądż wysokoobrotowego silnika lejesz olej za 7 złotych?? :D To jest w miare nowoczesny silnik i wymaga porządnego oleju :!: Na tym nie oszczędzaj :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 No tak jakos sie zlozylo :oops: qrde niech mi ktos pomoze... moze to siweca niby ma iskre ale moze jednak cos z swieca ..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 MI to wygląda na blokade na module. A jesli chodzi o olej to :D :P .... zacznij lac lepszy jak najszybciej.Czasami znowu jedzie nornalnie! Bardzo zadko ale czasami tez jak sredukuje to i na nizym tak jest ale raczej zadkoSprawdz w kable. Ja tak mialem ze w TS kabel odpowiadajacy za sciagniecie blokady raz sie stykał z masa raz nie no i wlasnie raz moto jechało te 90km/h a raz 45km/h :lol: (zebaty na moc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 qrde niezabardzo bo wczesniej zrobilem znia ponad 1000 od kupna i bylo wszystko OK. Motor krecil sie na najwyzym biego do 11tys a teraz tez moge go do tylu wykrecic ale w wiekszossci przypadkow motorek muli sie . Napewno to niejest blokada. Przegladne ejszce elektryke:) a CO DO oleju to jutro kupie jakis dobry:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 chlopie!ja leje olej Castrol R2 full synthetic za 4 dychy!!!Oszczędny dwa razy przeplaca! :!: :!: :!: olej za 7 zenia do takiego silnika-ja pie..ole! :D taki olej to sie do komarów leje,tu kręcisz silnik do 10tyś!przerywanie...może coś z cewką,może simmering na wale(Rs mi przerywala tylko przy 8tyś a wyżej szla dobrze.Zlej to gówno z dozownika,kup olej full synthetic,zmień świece.Może masz przebicia na świecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Hej no wiec zajolem sie swieca i zmniejszylem odleglosc na nej i i jakby go niemulilo. Jak myslice moglo to by byc to?? Ale dla pewnosci kupie jutro nowa swiece i sie przekonam pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 czyżby ktoś tu zajmowal sie wiejskimi patentami :?: Hej no wiec zajolem sie swieca i zmniejszylem odleglosc na nej i i jakby go niemulilo. Jak myslice moglo to by byc to?? gdy kupujesz orginalną świece do danego modelu to ta przerwa jest fabrycznie ustawiana.Może to być stara świeca a może inne rzeczy.zawsze sie zaczyna od świecy, gdy coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 heh, z tym olejem to ja bym sie nawet nie przyznawal. silnik kreci sie do 11tys a ty lejesz takie cos? moze przed zakupem wez poszukaj sobie swiecy sportowej BRISK do danego modelu? koszt sztuki to okolo 25 zeta. niby lepsze efekty sa na czterotaktach, ale 3 elektrody to zawsze nie jedna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Nieiwem czy wiejski ale roznica jest wiec cos w tym musi byc :D :-D Jutro zakupie noweczke siwece i zobaczymy > Ale ogulem przynajmniej w simku itd trzebylo ustawiac odlegosc na siwecy ;/ A o oleju prosze juz mnie niekrytykujcie....... Juz zalalem nowy ( nieza 7zl; :-D ) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Ale ogulem przynajmniej w simku itd trzebylo ustawiac odlegosc na siwecytak... w simku, jawkach, poniakach i innych trzeba bylo. zawsze z biegiem czasy elektrody sie oddalaja od siebie, ale w takich maszynach trzeba juz wymieniac swiece na nowe a nie doginac elektrody. swoja droga to ja szczerze mowiac tez zrobilem to samo. najpierw musze dozbierac na nowy olej(chyba motula wezme) a potem swiece sportowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Ja wlasnie zaraz lece do sklepu i kupi nowke bo akurat mam kaske to trzeba inwestowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi